Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Парното духа топло в купето,дори когато е изключено.Защо?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Парното духа топло в купето,дори когато е изключено.Защо?

Здравейте,имам Fiat Bravo 1.2 16v 2000г.Когато съм изключил парното на "0",продължава да духа топъл въздух в купето.От какво може да е и ако може да дадете предложение за ремонт тип "DIY" (do it yourself :D )Благодаря предварително.Грешен раздел -> Преместена.Модераторски екип на Fiat-bg.org

Не ти затвярят клапите.
    FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
    Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Възможен ремонт?Какво мога да направя сам?

Коментар

А и предполагам,нямаш предвид въздуховодите, намиращи се в купето?

Коментар

Духа ти от насрещната струя въздух при двежение, защото не затваря плътно някоя клапа на въздухводите.Просто когато не искаш парно, включи на вътрешна циркулация на въздуха, а не да взима въздуха отвън.Копчето вляво от това за климатика.
          LANCIA DELTA '98 1.6i, 16V LANCIA Y '97 1.2 Mono
          LANCIA KAPPA SW Pinifarina 2.4 TDS '98г.
          LANCIA LYBRA 1.9 JTD 2000г.
          FIAT BRAVA 1.6 16V 2000г.
          FIAT STILO 1.6 16V 2002г.

Коментар

Благодаря за отговора,след малко ще го пробвам и ще напиша отзив.

Коментар

lyubokg написа:
              Духа ти от насрещната струя въздух при двежение, защото не затваря плътно някоя клапа на въздухводите.Просто когато не искаш парно, включи на вътрешна циркулация на въздуха, а не да взима въздуха отвън.Копчето вляво от това за климатика.
              Тая клапа най-вероятно и тя не работи. Но, даже и да работеше, то тя няма отношение към това дали духа топло или не Колега bojanski, ако клапите се затварят с жило има вероятност проблема да се реши сравнително лесно. Но, ако си с полуавтоматичен климатик си еб@ло мамата...
              Alfa 159 SW 2.4 Ti
              Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
              "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Колегата автор да уточни дали духа топло, когато колата е спряла = вентилатора работи, или духа в двиижение, което е от насрещната струя въздух.Ако е първото - провери си врътката за включване на вентилатора. Ако е второто - затвори клапата за външен въздух и ако е наред - ще спре да суха. А и какъв точно е въпросът - че духа, или че е топло? Ако е първото - по него писах. Ако е второто - премести температурата на по-ниски градуси. Формулирай точно проблема, например духа топло, или духа топло, защото няколко човека вече дават различни съвети за различни проблеми, като всички са верни.

Коментар

Според мен колегата е забелязал че в движение при спрян вентилатор от въздуховодите излиза топъл въздух. "Проблема" не е бил забелязан лятото защото врътката е била на положение студено . За мен проблем няма и колата си е добре. Решенията са две: или затваря клапата за насрещен въздух( това зимата ще ти поти стъклата постоянно) и второто е да се завърти ръчката която регулира съотношението топъл/студен въздух на такава смес която го задоволява
                  Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                  Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

И при мен има подобен ефект. Аз го използвам за вентилация на купето без да включвам вентилатора. Само малко отварям страничните стъкла, около 2 см.Получава се вакуум зад предното стъкло и засмуква въздух от клапата за вентилация.Това е при отворена клапа за вентилация и по-висока скорост. Само остава да си регулирам врътката топло/студено.
                    Bravo 1.6 / 16

Коментар

Е възможно е клапата да е в положение външен въздух, и кръгът на парното (т.е. радиатора му) да не топли, просто да влиза в този случай топло от под капака на двигателя
                      FIAT Bravo sx 1.6 16V '97
                      FIAT Punto sx 75 '94

Коментар

При мен клапата е постоянно отворена(вързана с вързалка),защото е повредено нейното моторче.Лятото при движение и без пуснат вентилатор,ако врътката за температура е на "топло" ми духа топло от въздуховодите.Това и при ниска скорост.Неизбежно е :D Слагам врътката на "студено" и нямам грижи.
                        Fiat 1.4 12V
                        Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
                        Да си втори значи да си първи сред загубилите.
                        Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

slav4o_vt написа:
                          Е възможно е клапата да е в положение външен въздух, и кръгът на парното (т.е. радиатора му) да не топли, просто да влиза в този случай топло от под капака на двигателя
                          Това няма как да стане. Радиатора на парното е топъл във всеки един момент. не е като при пунтото и типото с кран командван от врътката. а въздуховодите водят от решетката под чистачките директно към кутията на радиатора(която пък се отваря или затваря от врътката за топло и студено)
                          Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
                          Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Working...
                          X