Колеги преди време бях попаднал на много добро обяснение ,придрожено със снимки ,как се сменя радиаторче на Браво , без да се разглобява таблото.Но не мога да го открия сега нещо,а идва зима и не ми се иска да се потят стъклата Някой ако помогне ще съм благодарен .......някак си се изкарваше през жабката ,ама как то4но..?!?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на малкото радиаторче
Collapse
X
-
-
Правих го миналата есен след като в един сервиз ми искаха 350 лв за тази манипулация(колата е мареа 1,6) Много е лесно и с никакви инструменти става за два часа. Жабката е хваната с рапидки 6 или 8 на брой, след това има една пластмаса която покрива тръбите които влизат в радиаторчето,и три болта с гайки които държат тръбите на радиаторчето. Само трябва да се внимава с антифриза в радиаторчето хубаво е да се подложи някакъв съд иначе става мазано, и малко със зор излиза радиатора посока вентилатора за купето.Също така трябва преди това да се свалят корите които са в краката на пасажера и от другата страна,те са с едни щипки на които в средата се натиска един щифт за да освободят иначе се чупяат(има ги в ем коплект). Тръбите на радиаторчето са уплатнени с О пръстени ,които малко със зор влизат и никъде не можаха да ми кажат точният размер ,така че аз си бях взел наколко размера и едни станаха(четох ги някъде тук) малко е кофти така по разказ но не съм правил снимки. И дано съм бил полезен .
Коментар
-
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=877068#877068Размера на О-пръстените е 16х2,5Съвет към тези които на са сваляли клипсите на пластмасите под средната конзола.Свалят се по следният начин:
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар