Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

'Леко' спукан радиатор - някой поправял ли е успешно ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

'Леко' спукан радиатор - някой поправял ли е успешно ?

Прилагам снимка с проблема.Ако някой успешно е ’поправял’ такова спукване - моля да сподели.
    Прикачени файлове

Зашкури и после с канонлит и поръсваш със сода. Едни приятели монтьори ме отвориха на тоя трик. Става като камък и е ефективно при такива спуквания. Лично тествано! Успех!
    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

xctr написа:
      Зашкури и после с канонлит и поръсваш със сода. Едни приятели монтьори ме отвориха на тоя трик. Става като камък и е ефективно при такива спуквания. Лично тествано! Успех!
      И Аз също го чух от Колега, с каноконлит и сода ставало като заварка, не съм го пробвал, но в близко време ще приложа тоя трик
      Fiat palio 1.7td

Коментар

Единственото лепило, с което наистина съм залепвал радиатор, е полиуретаново, подобно на силикон, на Вюрт. На саламчета, черно на цвят и като твърда гума, след като стегне.Каноконлит и сода - лъжа и измама!
        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Колега както казах това съм го пробвал лично и става много добре за такива цели. Точно като заварка.Полиуретановото лепило става за стъкла, лайсни и има съвсем друга структура.
          ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
          // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

каноконлит = капчица = секундно лепило -- нали така ?

Коментар

u_bo написа:
              каноконлит = капчица = секундно лепило -- нали така ?
              Вярно, че става като заварка на външен вид, но цианакрилатните лепила не са водоустойчиви и ефекта е краткотраен - изпробвано. Както ти написах, само с полиуретаново лепило съм постигал добър резултат за дълго време, но не всички такива лепила стават. Вюрт и Тиокол са супер.

Коментар

Аз съм лепил със СънФикс радиатор,но при мен теча беше от мястото където тръбичките са запресовани в страничния корпус.Стана мега здраво...бетон е меко казано.Отгоре го намазах с силикон за всеки случай.Предполагам,че ще ти свърши и на тебе работа след като зашкуриш мястото да не е така гладко,за да хване.Като гледам в тоя сайт аз съм ползвал Universal,но сякаш Aqua-та е баш като за радиатори като чета описанието,но не съм го мяркал из железарии в Б-с.
                EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Мисля, че с течен метал на Бизон ще е най- подходящо.

Коментар

Мисля, че с течен метал на Бизон ще е най- подходящо.

Коментар

по-добре го занеси да ти го залепят в сервиз,там където лепят брони правят и радиатори,за 20-30 лв по-добре отколкото ти да си играеш и я станало,я не

Коментар

Къде отидоха годините,в които всеки проявяваше техническа мисъл и се справяше сам с проблемите...това "отиди в сервиз" като го чуя все повече се съмнявам,че от техническата ни нация скоро няма да има и помен и за смяна на крушка вкъщи ще се вика майстор
                        EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                        Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

И в сервиз да иде, я станало, я не. При лепенето на радиатори успеваемостта е доста под 100%.Колко струва нов?

Коментар

Вземаш един поялник,малко пласмаса от друг радиатор или нещо подобно и го мяташ.Малко мирише и е бавно ,но това е начина
                            FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

или с поялника или с поксипол, ако имаш търпение и с двете ще е успешно
                              Брава 1.6

Коментар

Working...
                              X