Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не достига ток до компресора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не достига ток до компресора

колеги ще ме упътите ли от къде да започна колата е браво 115 16в демек 1.8 до компресора на климатика ми не достига ток ако може да ми кажете от къде да започна с проверките номера на предпазители релета

Като за начало се увери, че системата ти има нужното количество фреон , едва тогава търси проблеми.
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

това ми е следващата идея но и да има фреон като не идва ток до компресора няма да има ефект мисля

Коментар

Неидването на ток е следствие от причината "липса на фреон".Обикновено пред акумулатора има една кутийка с релета. Отваряш я и вадиш релетата едно по едно. Гледаш на релетата при кои крачета пише 30 и 87. След това с една дебела жица. Свързваш съответните дупчици накъсо, така все едно симулираш включване на релето. На едно от местата (някой с твоя мотор ще ти каже на кое точно) като свържеш накъсо, трябва да чуеш силно щракване откъм компресора. Ако не го чуеш - мериш с мултицет дали имаш +12 на дупката, в която влиза краче с номер 30. Ако няма - значи търсиш проблема от акумулатора до това гнездо за реле. Може да е прекъснат кабел някъде. Ако има - търсиш прекъснат кабел от релето до компресора. Ако чуеш щракването - мериш дали работи релето. Подаваш му + и - на крачета 85 и 86. Релето трябва да щракне. Ако не щракне - в кофата. Ако щракне - мериш съпротивлението между крачета 30 и 87. Трябва да е 0. Ако всичко това е наред, даваш контакт, натискаш копчето за включване на климатика, и на гнездото на релето за компресора трябва да имаш +12 между крачета с номера 85 и 86. Ако няма - не е добре. Това трябва да го правиш с пълна система. Или с непълна, но поне 4-5 бара да може да вдигне фреона. Може би поне 200 грама трябва да има вътре. Моята преди време с 230 грама фреон - включваше компресора. Ако нещо не ти е ясно, питай смело.

Коментар

колега има един датчик пресостат ,без налягане в системата няма да се пусне компресора! този датчик опредаля кога да се включи комп. и кога перките.първо провери дали има фреон.

Коментар

Малко да раздвижа на колегата темата,с риск да се сметне за спам.Какво ще стане ако оставя системата празна до пролетта.Има ли вариант да се разсъхне и след 5-6месеца когато я напълна да започне да пропуска от всякъде Yellow_Flash_Colorz_PDT_37А компресора може да се пусне принудително като за целта ,релето което отговаря за пускането на компресора се отвори и го включваш ръчно,но фаида никаква след като системата е празна
            Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
            EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
            EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Е това е сигурна рецепта за повреждане на компресора. Възможно е да станат и по-големи поражения.

Коментар

кола

Нищо и няма моя не работеше 3 години и после като си е оправих залепих и напълних си работеше като няма фреон няма да работи нищо най много да влезне въздух ако има нещо счупено-пробивно преди да е пълнят се пробва за течове под налягане и специялна течност и после се пълни с фреон
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                X