Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с климатроник на Брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с климатроник на Брава

Здравейте,Преди два дни натиснах бутона за показване на температурата и на таблото се изписа --C.Натиснах го още няколко пъти и показа само това.След като загасих колата, запалих отново и опитах пак. Този път нищо не показва. Тоест след като натисна бутона показанието на таблото си остава, каквото е било (километраж).Опитах да направя диагностика на климатроника: врътката за температурата на мин; духалката на MAX.DEF.; степените на вентилатора ауто-0-1 и обратно 5 пъти.Нищо не се получи.Някой има ли идея къде е проблема ?
    04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Погрешно съм пробвал диагностиката.Ето какво пише в на Оги темата:А:Лявата врътка се завърта в позиция HIСредната - в позиция 0Дясната - в позиция MAX DEFB: Контактният ключ се завърта

Коментар

Проблема е отстранен.Един 20А предпазител беше изгорял.Моля, заключете темата.

Коментар

Браво бе!! Да заключат!!! А преди да заключат защо не споделиш кои предпазител беше изгорял? Или тои форума е създаден да ти помага само на теб? Или на никои друг няма да му изгаря тоя предпазител?
        ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
        ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

Владо, едва ли е изгорял така просто. Щракни една снимка и виж какво друго е свързано с този предпазител, може някъде да ти дава накъсо.

Коментар

ОК, веднага отговарям.Бях сложил зарядно за телефона в запалката.Колата седя така цял ден на слънце, а зарядното в запалката.Тръгвам от работа, паля колата и вадя зарядното. Не знам дали от топлината или от друго, но зарядното се разпадна. Пластмасата отдолу се натроши.В този момент в запалката се изсипаха: предпазителчето, една шайба и една метална пъпка.Даде на късо и изскочиха искри. Загасих и извадих всичко.Предпазителя, който беше изгорял и смених е този на запалката - 20А.На кутията с предпазители има знаци, лесно се ориентира човек.Преди време бях свалял централната конзола.Дебелия кабел на запалката беше свързан (не заводски) към един червен проводник на климатроника.

Коментар

Предпазителя ограден в червено смених.Странно е, че радиото и осветлението работеше.Това ме навежда на мисълта, че климатроника е захранен от запалката.
              Прикачени файлове

Коментар

Working...
              X