Здравейте! Имам следната забележка и въпрос :Скоро напълних климатичната система с фреон. Това стана напълно автоматизирано от една машина в сервиза, в който отидох. Според монтьора машината пълния с фреон и също така сменя маслото на компресора и това едновременно. Малко ме съмняваше тази машино, но си замълчах. След като го напълни започнах да карам и ми направи впечатление, че въздухът от климатика не е достатъчно студен и трудно охлажда особено в жегите. Мерих температурата - 11-14 градуса (не особено точно измерване с мултицета ми). Измих си радиоатора, но ефект нямаше. Попитах майсторчето - той вдига рамене. А иситната е че миналото лято климатика работеше перфектно и много силно. Имате ли някакви идеи как да оправя този проблем и да почне да духа наистина на студено, защото сега се потиш в колата при работещ климатик, а разхода се вдига
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Климатикът на Браво не охлажда достатъчно
Collapse
X
-
Като ми го пълниха преди 2 години майстора го закачи на машината,извади колкото беше останало,наля каквото масло трябваше-80-90гр- вакумира допълни с фреон като плащаш само разликата между това което е било вътре и долятото. И си заработи както трябва .Това само да долее не ми се връзва нещо :D Иди при него да си довърши работата.Цялата операция е около час може биУмные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
-
След пълнене задължително се мери температурата на най-близката до изпарителя духалка, и то с точен уред, а не с мултицет, освен ако не е висок клас. Измерването се прави когато температурата на околния въздух е между 20 и 28 гр. Тия дни е по-горещо и измерванията не са точни, освен ако не е сутрин. По време на измерване двигателят трябва да се върти с около 1500 оборота в продължение на минута преди самото измерване. Това са инструкциите от сервизното ръководство на Браво. Ако майсторът ти не ги знае или не ги е изпълнил, сменяй го.
Коментар
-
Sagittarius, ако машината е една висока и зелена и на нея пише "футура" тя си прави всичко сама, пуска си тестовете, пуска си вакума, пълни с масло и фреон, е не е едновременно ама просто я закачаш и тя си прави всичко сама.да питам нещо, някога случайно да си сменял дехидрататора на тоя кола?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Дехидраторът не е сменян. Но май ще бъде добра идея да го сменя, защото системата ми няколко пъти е била разхерметизирвана и може да е попаднала доста влага. Къде точно се намира филтъра - дехидратор и възможна ли е смяната му, без да се ходи в сервиз ?А иначе марката на машината не я помня но беше наистина голям апарат, който автоматично работеше.Fiat Bravo 1.2 1999
Коментар
-
ще ти се наложи ходене в сервиз, дехидрататора се намира под десния фар и е една алуминева траба, в общи линии ще го видиш на него е монтиран пресостата, както и тънката тръба, и ще се наложи точенена фреона. цената на нов дехидрататор е около 30лв.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
-
Да не си ходил до "Арена" запад ? Аз бях там и не съм доволен от манипулацията. Първо се помъчи да ме излъже с количеството което имаше в колата преди манипулацията, след това ми наговори една камара глупости и накрая ефекта беше минимален, а според него всичко било ОК. Работеше с някаква лъскава италианска машина пак автоматична. Взема по принцип 30 лв. за труд и по 9 лв. на 100 гр. за разликата при зареждане. На мен ми цитира 80 лв. и аз го запитах, ако е имало само 150 гр. дали е щяло да духа студено. Почна да ми обяснява нещо и аз му казах, че знам че тази кола събира 650 гр. и се коригира уж че е сбъркал нещо....Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Според мен 11градуса е добра температура. Кога за последно си сменя филтера на купето?Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Sagittarius написа:Колега S_BANKOV, явно имаш добри впечатления от този сервиз, можеш ли да кажеш допълнителни координати - адрес и/или телефон. Ако не бъркам хладилният завод е в Хаджи Димитър.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар