Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Загрява на баир.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега, прочети внимателно какво съм му написал да направи и какво е правил той. След това пробвай да се изкъпеш с дрехите на течаща вода и също - без дрехи с душ-гел и гъба за търкане. Кажи дали е имало разлика. Кажи ни също кое в миенето на радиатор може да е нож с 2 остриета? Накрая - съветите ми са от опит, откакто съм мил радиатора по споменатия начин, минаха >3 години. Нямам каквито и да е проблеми с охладителната или климатичната система. С Мелио съм мил кондензатора на климатика, интеркуулера, водния радиатор ... всичко е здраво.
    Tihomir78 написа:
    А иначе ако ти е чист антифриза едва ли има смисъл да сваляш радиатора за промивки и т.н.
    Говорим за външно миене, където натрупаната мръсотия има силна изолационна функция и пречи на охлаждането. Като радиатор на процесор на компютър.

Коментар

ogi28b написа:
      .....Говорим за външно миене, където натрупаната мръсотия има силна изолационна функция и пречи на охлаждането. Като радиатор на процесор на компютър.
      тук съм съгласен - ако някой от вас има приятел камионджия - може да го пита какви профилактики се правят там.

Коментар

Утре свалям радиатора и го слагам в пералнята.
        Stop giving directions, just say "Follow me."
        Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
        Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

До колегата Ogi28b: Не съм казал че има нещо грешно в това което си написал. Напротив всичко е правилно. Само не ми допада особено монтаж демонтаж, но ако е доста зле положението е оправдано. Иначе останах с впечатление че препоръчваш колегата да прави вътрешна промивка също с препарат и понеже колите ни не са първа младост, може да му отвори някоя дупка и да търси нов радиатор. А иначе колегата каза че го е минавал с пароструйка, но нямало особен ефект. Пък и все пак не караме колите си по толкова прашни пътища.
          Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
          ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

Лесен е демонтажът и монтажът. Моя радиатор го мих и вътрешно и външно, дал съм линк към темата, в която качих снимките. Няма му нищо. Ако е здрав - смело напред с препаратите. Да знаеш - и в офиса поддържаме хигиена, но нямаш представа за 12 месеца какъв боклук се натрупва в компютрите - не се вижда дори какъв цвят е дъното. Сигурно и в други офиси е така, ама в нашия е нещо неописуемо. А чистим всеки месец

Коментар

Tihomir78 написа:
              ...А иначе колегата каза че го е минавал с пароструйка, но нямало особен ефект.
              Да, минах го с пароструйка, но при сглобено положение. А в такова може да се пръсне само около 1/3 от радиатора, защото пред него е радиаторът на климатика. М/у тях пък има разстояние около 10 мм. Въобще каузата може да се каже, че е предварително загубена.

Коментар

sok1 написа:
                Tihomir78 написа:
                Да, минах го с пароструйка, но при сглобено положение. А в такова може да се пръсне само около 1/3 от радиатора, защото пред него е радиаторът на климатика. М/у тях пък има разстояние около 10 мм. Въобще каузата може да се каже, че е предварително загубена.
                Проблемът е вътре в самия радиатор, а не отвън, според мен.

Коментар

Airfan написа:
                  sok1 написа:
                  Tihomir78 написа:
                  Аз не съм убеден. Колата винаги се е карала с антифриз, от както я имам (2007) и в началото нямаше такъв проблем. Но няма никакво значение вън ли или вътре е проблемът. Ще се реши кардинално.

Коментар

sok1 написа:
                    Airfan написа:
                    sok1 написа:
                    Tihomir78 написа:
                    Аз не съм убеден. Колата винаги се е карала с антифриз, от както я имам (2007) и в началото нямаше такъв проблем. Но няма никакво значение вън ли или вътре е проблемът. Ще се реши кардинално.
                    А с какъв антифриз караш и в какво концентрация?

Коментар

Така..., радиатора беше свален и измит комплексно. Отвътре не излезе почти нищо, но отвън падна доста чернилка. Преди радиатора беше с черен цвят, а сега се вижда сивия цвят на алуминия. Големия тест ще бъде в други ден по пътя за Шумен. Купих си един тестер за антифриз от К***ленд за 2.99 лв и той показа около -37 градуса, което ми се видя множко за лятото. След разреждане вече показва около -13 градуса. Та така. Като се върна от "странско" ще пиша за резултата.Иначе карам с антифриз Лукойл.

Коментар

sok1 написа:
                        Tihomir78 написа:
                        Е не е загубена каузата. Най много мръсотия се събира в долната част, а дори и да пръскаш през радиаторчето за климатика врялата вода прави чудеса, особено пък ако си ползвал и препарат преди това. Иначе с демонтаж е най-добре, но рискуваш да скъсаш я скоба, я маркуч, я някое кабелче. Лично избягвам демонтажа освен ако не е крайно наложително. Ще стискаме палци теста да е успешен, макар температурите навън доста да спаднаха, но при всички случаи ще има положителен ефект. Само защо доста си разредил антифриза, зимата пак концентрат ще трябва да слагаш.
                        Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
                        ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

Ако държиш да вярваш на разни тестери от 3 лв, по-добре да ти дам един руски? По-сигурно е да си направиш проби с различна концентрация и да ги сложиш във фризера, заедно с 2 различни термометъра и да се ръководиш от този, който ще ти отчете по-висока температура, стига разликата да не е голяма. Напиши си Кауфланд като хората, кви са тея звездички, то никой не разбра откъде е.

Коментар

Бях обещал да пиша за резултати от следващото извънградско пътуване, но се въздържам, защото външната температура беше с около 10-12 градуса по-ниска и всякакви изводи ще са далеч от истината.Все пак колата се държи доста по-добре.

Коментар

Да си вдигна темата.Последния месец забелязвам отново появяване на проблема, казвам последния месец, защото може би напоследък ми се наложи да направя по-дълги преходи.Та. Багаж - фраш, 4 човек пътници, включен климатик, външна температура 28 градуса, скорост около 120, вентилаторът на радиатора е на втора степен. Появи ли се и леко нанагорнище (давам малко "тяга" за да компенсирам), започва да вдига температура. Качва се до последната бяла резка и не мърда от там. Изляза ли на по-равно или на надолнище (отнемам малко от газта) температурата пада до нормалната (при спускане) или милиметър над нея (на равно). В началото помислих, че термостатът може да не отваря напълно. В градски условия обаче температурата е нормална (в средата). Радиаторът е нов (на година), водната помпа е сменена с ангренажа преди 35 к км. Тези дни мисля да направя следното:1. Да промия системата със слаб разтвор на оцет.2. Да сваля термостата и да го тествам в една тенджера как отваря3. тук идват вашите съвети и предложения.

Коментар

Тествай така -напъни я на баир - но така че да качи пак температурата.Спираш веднага, може и да не гасиш, пипаш маркучите - ДАЛИ са надути?В най-добрия случай - капачка на казанче,най-лошоя - сещингс

Коментар

Working...
                                X