Искам да задам един може би глупав въпрос, но може ли антифриза да се замени с някакво рядко масло, например машинно или олио ? Въпроса ми се породи заради писаниците че с вода се вдига по-рано налягането в системата. Ако е с масло, то няма да има разширение и би трябвало да може дори на отворена система да се кара.... или не ???
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Масло вместо антифриз
Collapse
X
-
Re: Масло вместо антифриз
slav4o_vt написа:Искам да задам един може би глупав въпрос, но може ли антифриза да се замени с някакво рядко масло, например машинно или олио ? Въпроса ми се породи заради писаниците че с вода се вдига по-рано налягането в системата. Ако е с масло, то няма да има разширение и би трябвало да може дори на отворена система да се кара.... или не ???Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
slav4o_vt написа:Искам да задам един може би глупав въпрос, но може ли антифриза да се замени с някакво рядко масло, например машинно или олио ? Въпроса ми се породи заради писаниците че с вода се вдига по-рано налягането в системата. Ако е с масло, то няма да има разширение и би трябвало да може дори на отворена система да се кара.... или не ???A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:slav4o_vt написа:Искам да задам един може би глупав въпрос, но може ли антифриза да се замени с някакво рядко масло, например машинно или олио ? Въпроса ми се породи заради писаниците че с вода се вдига по-рано налягането в системата. Ако е с масло, то няма да има разширение и би трябвало да може дори на отворена система да се кара.... или не ???
Коментар
-
Много го бъзикате момчето, не е хубаво така :D Славчо, антифриза си има определени качества на топлоносител, които други течности не притежават. Антифриза е комбинация от няколко химични вещетва и вода, за да може бързо да отнема топлината на ДВГ. С масла и други подобни няма да е е ефективна охладителната система и ДВГ ще прегрее лесно, дори течноста да ти отчита нормална работна температура. На всичко отгоре, вискозитета на маслото значително много се влияе от температурата му. Зимно време дори и при загрял до работна температура ДВГ, маслото в радиатора ще е гъсто и ще оказва голямо съпротивление на водната помпа, като по този начин то ще се върти почти изцяло в малкия кръг и ще останеш без охлаждане като при запушен радиатор. Надявам се това да ти е достатъчно, за да се откажеш от такива експерименти :DОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
slav4o_vt написа:Искам да задам един може би глупав въпрос, но може ли антифриза да се замени с някакво рядко масло, например машинно или олио ? Въпроса ми се породи заради писаниците че с вода се вдига по-рано налягането в системата. Ако е с масло, то няма да има разширение и би трябвало да може дори на отворена система да се кара.... или не ???Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
marinavtom написа:E....ТИ ГЛУПОСТИТЕ!!!Не спорете с идиоти! Те най-напред те завличат до нивото си, след което побеждават благодарение на опита си.
Коментар
-
veni224 написа:marinavtom написа:E....ТИ ГЛУПОСТИТЕ!!!Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
muns61 написа:veni224 написа:marinavtom написа:E....ТИ ГЛУПОСТИТЕ!!!Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар