Колеги днес пускам климатика - няма и 5 секунди и се почва едно бръмчене/тропане-хлопане/ и помислих, че нещо от някоя кора се случва това всичко ... Но се оказа, че е от компресора ...На кратко какво се случва - пускам климатика /при пускане има едно специфично "цЪк" и той се включва/ след няма и 5 секунди се чува отново нещо от сорта на "цЪк" и се почва бръм-троп-хлоп ...Иначе климатика си духа студено !Някакви идеи на какво може да се дължи това ? Ако е нещо което може да се ремонтира в домашни условия ? Или ще трябва да се ходи до някой сервиз ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Stilo климатик - компресор !
Collapse
X
-
Това ли е темата за която си ми писал ?http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=60117Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03
Коментар
-
Точно от разбит лагер може да се получава този шум.Съединителя не може да зацепи както трябва и затова тропа и хлопа.Може и от компресора да е проблема,но там ремонта е друга цифра,затова нищо не ти пречи да опиташ.В темата е много добре описано но ти си знаеш най добре.Има и вероятност от блокирала шайба на алтернатора да го прави тоя проблем.Успех с ремонта.Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
-
Колега не бързай с лагера на климатика.Имах същия проблем и това може би е съвпадение но преди 1 час. вече го реших.Първо да те попитам дали при включване на климатика си забелязал дали ти подскача ремъка.При мен беше така(подскачаше ремъка и страшен звук) и смених въпросния лагер но нищо не се промени.Преди малко приключих със смяната на ролката на динамото и всичко вече е ОК.Само недей карай така на климатик,че аз продължих да си го пускам и се счупи обтяжната ролка.Та мисълта ми е да си провериш първо ролката на динамото да не е блокирала. В едната посока трябва да се върти заедно с оста а в другата само ролката(пробва се на тласъци).Fiat Stilo 1.9jtd
Коментар
-
Другата седмица ще се разбере какво е ...Но предполагам, че е както повечето споменаха "лагер или шайба, а може би някоя ролка при пускане се натоварва", защото климатика почва да охлажда и от това следва, че компресора работи ...Ще пиша какво се случва ...Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03
Коментар
-
Оказа се, че не е от компресора ... Проблема е в обтяжната ролка /външна/ която е сменяна ! След като ходих на майстор за климатици и ми каза, че това не може да е от компресора - се прибрах, вдигнах колата на крик, разглобих и установих, че е от ролката! Какво се получаваше - когато включа климатика се натоварва системата и от там ролката започва да играе навсякъде и по този начин предава на ремъка, а той удря в капака на ангренажа ... Свалих ролката и имаше доста луфт, разглобих я и вътрешния пръстен беше проблемен - той играеше ...И нормално отидох да купя нова обтяжна ролка, но като отворихме запечатаната кутия в магазина - новата ролка имаше приблизително същия луфт и не я взех /беше последната/ - "dayco" !Не намерих друга, защото това се случи вчера/събота/ след 15:00 часа ... Но се сетих, че пазя оригиналната обтяжна ролка на колата - нямаше грам луфт, а е сменена, защото ремъка е направил леки коловозчета в пластмасата на ролката.Е смених я с нея и всичко заспа! Оригиналната ролка също е "dayco", но като ги сравнявам с тези които сега се продават има доста разлика ... Не знам колко са истински, но за мен са определено някакви ментета ...Сега ще търся само ролката/пластмасовата част/ с лагер, ако намеря читава и ще сменя само нея или ще търся само лягер око може само той да се подмени ...Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03
Коментар
-
@Martin’s: Смени си целия обтяжен механизъм барабар с ролката. Той също се разбива и започват смотани проблеми.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Купих ролка /36лв./, но я сложих на оригиналния механизъм за обтягане с който съм купил колата ...Проблема не е бил толкова в ролката /не, че не беше за смяна/ а в механизма за обтягане ... Пружината е станала много слаба и не обтяга както трябва, а като се е товарила и с компресора - съвсем не си е вършила работата !От толкова търсене на ролки и механизми:Мога да кажа, че новите обтяжни механизми са пълно менте спрямо оригиналните - нищо, че и едните и другите са "Dayco" !!! За ролките и те не са по-назад ...Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар