Dido_Lyubenov написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нормално работно налягане на охладителната система на Marea
Collapse
X
-
А според мен 1.Ако загрее без капачка ще работи но ще изпарява и ще се разлива при остри завои. 2.Ако отвиеш капачката при загрял мотор ще кипне заради рязкото спадане на налягането и от там понижаването на точката на кипване на флуида (физика 7-8 клас) 3.Имаме още една безмислена тема която по добре въобще да я няма.....
Коментар
-
Airfan написа:Според мен ще кипне, тъй като охладителната течност ще заври след пълно отваряне на термостата, поради липсата на налягане. Поради тази причина при загрял автомобил, ако отворите капачката ще прелее веднага охладителната течност.Лични съждения са това.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
u_bo
BO написа:u_bo написа:BO написа:u_bo, според теб каквото пише на капачката такова е и постоянното работно налягане на системата ли?По твоята логика един автомобил не може да работи без капачка, така ли?
Коментар
-
Със същия успех ще стигне и 1.0 бара, и по същия начин ще изпусне малко налягане и т’ва е. Ако продължава да мачка педала на газта, и за 10 бара да му сложиш капачка, пак ще опече гарнитуритеОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Airfan написа:Според мен ще кипне, тъй като охладителната течност ще заври след пълно отваряне на термостата, поради липсата на налягане. Поради тази причина при загрял автомобил, ако отворите капачката ще прелее веднага охладителната течност.Лични съждения са това.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Airfan написа:Според мен ще кипне, тъй като охладителната течност ще заври след пълно отваряне на термостата, поради липсата на налягане. Поради тази причина при загрял автомобил, ако отворите капачката ще прелее веднага охладителната течност.Лични съждения са това.
Коментар
-
u_bo
Dido_Lyubenov написа:Със същия успех ще стигне и 1.0 бара, и по същия начин ще изпусне малко налягане и т’ва е. Ако продължава да мачка педала на газта, и за 10 бара да му сложиш капачка, пак ще опече гарнитуритеBO написа:Airfan написа:Според мен ще кипне, тъй като охладителната течност ще заври след пълно отваряне на термостата, поради липсата на налягане. Поради тази причина при загрял автомобил, ако отворите капачката ще прелее веднага охладителната течност.Лични съждения са това.
Коментар
-
BO написа:Airfan написа:Според мен ще кипне, тъй като охладителната течност ще заври след пълно отваряне на термостата, поради липсата на налягане. Поради тази причина при загрял автомобил, ако отворите капачката ще прелее веднага охладителната течност.Лични съждения са това.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
u_bo написа:Dido_Lyubenov написа:Със същия успех ще стигне и 1.0 бара, и по същия начин ще изпусне малко налягане и т’ва е. Ако продължава да мачка педала на газта, и за 10 бара да му сложиш капачка, пак ще опече гарнитуритеBO написа:Airfan написа:Според мен ще кипне, тъй като охладителната течност ще заври след пълно отваряне на термостата, поради липсата на налягане. Поради тази причина при загрял автомобил, ако отворите капачката ще прелее веднага охладителната течност.Лични съждения са това.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Airfan написа:BO написа:Airfan написа:Според мен ще кипне, тъй като охладителната течност ще заври след пълно отваряне на термостата, поради липсата на налягане. Поради тази причина при загрял автомобил, ако отворите капачката ще прелее веднага охладителната течност.Лични съждения са това.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Така и не смених капачката на 0.7 с такава, отваряща на 1 бар. Откакто замених водата с охладителна течност от 50% антифриз и 50% дестилирана вода, не съм имал проблеми. Дори и с 4 човека в колата, в жегата при пуснат климатик, с пълна газова (около 36 литра) и 70литра вода в багажника, единственият ми проблем беше в малолитражния двигател :D
Коментар
-
Ma®tin написа:Така и не смених капачката на 0.7 с такава, отваряща на 1 бар. Откакто замених водата с охладителна течност от 50% антифриз и 50% дестилирана вода, не съм имал проблеми. Дори и с 4 човека в колата, в жегата при пуснат климатик, с пълна газова (около 36 литра) и 70литра вода в багажника, единственият ми проблем беше в малолитражния двигател :DОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
u_bo
Dido_Lyubenov написа:Ma®tin написа:Така и не смених капачката на 0.7 с такава, отваряща на 1 бар. Откакто замених водата с охладителна течност от 50% антифриз и 50% дестилирана вода, не съм имал проблеми. Дори и с 4 човека в колата, в жегата при пуснат климатик, с пълна газова (около 36 литра) и 70литра вода в багажника, единственият ми проблем беше в малолитражния двигател :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар