Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с климатика

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с климатика

Здравейте, имам проблем с климатика-не охлажда достатъчно.Само да кажа че от както съм вземал колата си охлаждаше перфектно,в най-големите жеги не съм го пускал на по-голяма степен от трета.Мислех че е време да се до зареди и отидох при майстор.След като го замери или там както се казва установи че има достатъчно фреон.Но,има и голямо налягане и компресора изключва по-често.Намали налягането но съществена промяна няма.Друго което пропуснах е че когато струята е насочена към мен се усеща студено,по стъклото пуснат ли е ,хич го няма и при това на четвърта степен.Според вас къде може да е проблема?Може ли да прави високо налягане ако няма фреон и колко трябва да бъде нормалното налягане?Благодаря !
    Фиат Брава 1.4 12V 1998г

и как го намали налягането?щом фреона е достатъчно, а вдига налягане - на първо време си изчисти радиатора (кондензатора)перката пуска ли се?това че не духа към прозореца е механичен проблем с някоя клапа
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
      и как го намали налягането?щом фреона е достатъчно, а вдига налягане - на първо време си изчисти радиатора (кондензатора)перката пуска ли се?това че не духа към прозореца е механичен проблем с някоя клапа
      Е как източил е фреон, как. За другите неща съм съгласен, а не е лошо да се провери и пресостата и да се замери
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Благодаря за отговорите!Налягането го намалихме точно както казва колегата,като източихме малко от фреона.Макар на мен това да ми се струва нелогино.Как така без да съм допълвал фреон за пет години ще е повече.Перката се включва.Понеже съм напълно невеж,за кой радиатор става дума и къде се намира.Предполагам климатика си има отделен радиатор или се лъжа.Благодаря!
        Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

при мене го имаше същия проблем високо налягане към 20атм над 2000об а трябвало да е макс 15-16 на тея обороти и при мене източи фреон и честно казано не усетих промяна в охлаждането

Коментар

радиатора на бронятаимаш дватози от страната на бронята е кондензатора на климатика...иначе ми стана чудно от какъв зор е източвал фреон, при положение че е бил точнотрябваше да потърси причината

Коментар

Видях къде е радиатора.Няма замърсяване.
              Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

привидно може да е чист, но иначе не съвсемно да речем че ОКперката работи на бързата скорост нали?с каква температура е въздуха излизащ от средните духалки?

Коментар

Това което видях при майстора е че неговият уред показваше 17-18 градуса.Попитах го каква е нормалната температура,отговора беше че трябва да смъкне до 15 градуса от външната.Аз съм си правим експеримент с обикновен термометър,отчиташе 10 градуса.С какво да почистя радиатора?Мерси!
                  Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

15 спрямо външната е малко...радиатора го миеш с водостуйкапо мивките знаят какво да направят, макар че достъпа е труден

Коментар

Ще отида на автомивка да го почистят.Дано това да е проблема.Благодаря!
                      Фиат Брава 1.4 12V 1998г

Коментар

Пресостата най вероятно не отчита коректно.
                        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Мисля, че имаше някакъв филтър за фреона, който ако е задръстен води до увеличаване на налягането.Температурата на изходящия въздух трябва да е 5-7 градуса на изхода на духалките.
                          Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                            Мисля, че имаше някакъв филтър за фреона, който ако е задръстен води до увеличаване на налягането.Температурата на изходящия въздух трябва да е 5-7 градуса на изхода на духалките.
                            ами ако може и да кажеш къде се намира ?

Коментар

На Пасата е отпрад в дясно под пластмасовия спойлер, а на Фиат незнам къде ки крият! Yellow_Flash_Colorz_PDT_19Празнене, смяна с нов и пълнене излизаше 150+ лв. преди няколко години.
                              Няма начин да няма начин!

Коментар

Working...
                              X