Здравейте, имам проблем с климатика-не охлажда достатъчно.Само да кажа че от както съм вземал колата си охлаждаше перфектно,в най-големите жеги не съм го пускал на по-голяма степен от трета.Мислех че е време да се до зареди и отидох при майстор.След като го замери или там както се казва установи че има достатъчно фреон.Но,има и голямо налягане и компресора изключва по-често.Намали налягането но съществена промяна няма.Друго което пропуснах е че когато струята е насочена към мен се усеща студено,по стъклото пуснат ли е ,хич го няма и при това на четвърта степен.Според вас къде може да е проблема?Може ли да прави високо налягане ако няма фреон и колко трябва да бъде нормалното налягане?Благодаря !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с климатика
Collapse
X
-
Sev написа:и как го намали налягането?щом фреона е достатъчно, а вдига налягане - на първо време си изчисти радиатора (кондензатора)перката пуска ли се?това че не духа към прозореца е механичен проблем с някоя клапаКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Благодаря за отговорите!Налягането го намалихме точно както казва колегата,като източихме малко от фреона.Макар на мен това да ми се струва нелогино.Как така без да съм допълвал фреон за пет години ще е повече.Перката се включва.Понеже съм напълно невеж,за кой радиатор става дума и къде се намира.Предполагам климатика си има отделен радиатор или се лъжа.Благодаря!Фиат Брава 1.4 12V 1998г
Коментар
-
Това което видях при майстора е че неговият уред показваше 17-18 градуса.Попитах го каква е нормалната температура,отговора беше че трябва да смъкне до 15 градуса от външната.Аз съм си правим експеримент с обикновен термометър,отчиташе 10 градуса.С какво да почистя радиатора?Мерси!Фиат Брава 1.4 12V 1998г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар