Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си поговорим за климатици, и най ефективен режим...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да си поговорим за климатици, и най ефективен режим...

Днес както си карах в жегата на климатик , и духаше студено, което ако не е насочено към теб, въобще не ми става студено. (а го бях заредил преди 1-2 месеца) Отивам при тоя дето го зарежда, (много разбира между другото) и ми го замери - няма проблем.Каза ми:При по високи обороти от 1500 работи по добреПри въртене на вътрешния въздух охлажда, както и отоплява по добре (по бързо)Покарах малко и видях , че наистина на вътрешния въздух се охлаждаше по добре. Аз никога не го пускам тоя режим, дори и на студено.Качихме се в едно Ауди RS 6 комби (което беше на преглед на климатика) ....направо... няма такъв студ, буквално сгънах от студ. Каза ми , че попринцип малките коли имат слаби климатици.Посъветва ме, само при изпотяване на стъкла да пускам външен въздух, и , че, като минава през изпарителя, по хладен въздух, става още по студен или топъл. А външния неможе да спадне до тия градуси, до които е вътрешния.Някой от вас има ли наблюдения над тая тема, щото аз не ги знам тия трикове, и в къщи климатика немога да го разуча още...
    Punto JTD
    http://prikachi.com/images/505/4734505h.jpg

Аз имам Пунто Мк2, 1.2. На празен ход на място климатика духа студено, но не много студено, обаче като е в обороти направо ми тракат кокалите от студ, т.е. Пунтото има стабилен климатик.

Коментар

кола

Зависи как е зареден и дали е почистена системата .При Пнутото ми е 6 градуса на духалките ако вън е 30.
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

ще го замеря аз, имам чуството, че само като го напрая срещу мен да духа, само тогава е добре иначе...какво може да се направи на един климатик да тръгне , ако е спрял ?
        Punto JTD

Коментар

jimi69 написа:
          ще го замеря аз, имам чуството, че само като го напрая срещу мен да духа, само тогава е добре иначе...какво може да се направи на един климатик да тръгне , ако е спрял ?
          Иска фреонче и нов филтър на купето.

Коментар

Ланчия Зета днес беше на преглед за климатика.Резултата при наличие на 370 гр. фреон и 9 гр. масло се справя доста добре с охлаждането.След дозареждането до 950 грама R134a и 35 гр. масло резултата вече е друг - тракащи зъби.Тази машина на Бош как определи това 9 грама масло не знам.Човека с апаратурата се учуди как с толкова малк фреон системата охлажда толкова добре ,също обърна внимание на филтрите за климатика които са 3 на цена около 40 -70 лв. като препоръча да се подменят и да не се допуска работа без тях.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

jimi69 написа:
              Освен нещата койт е казал Въздушния фен - , си иска и почистване на датчика за вътрешната температура, и пприверна на коректната работа на клапата.
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Re: Да си поговорим за климатици, и най ефективен режим...

jimi69 написа:
                Днес както си карах в жегата на климатик , и духаше студено, което ако не е насочено към теб, въобще не ми става студено. (а го бях заредил преди 1-2 месеца) Отивам при тоя дето го зарежда, (много разбира между другото) и ми го замери - няма проблем.Каза ми:При по високи обороти от 1500 работи по добреПри въртене на вътрешния въздух охлажда, както и отоплява по добре (по бързо)Покарах малко и видях , че наистина на вътрешния въздух се охлаждаше по добре. Аз никога не го пускам тоя режим, дори и на студено.Качихме се в едно Ауди RS 6 комби (което беше на преглед на климатика) ....направо... няма такъв студ, буквално сгънах от студ. Каза ми , че попринцип малките коли имат слаби климатици.Посъветва ме, само при изпотяване на стъкла да пускам външен въздух, и , че, като минава през изпарителя, по хладен въздух, става още по студен или топъл. А външния неможе да спадне до тия градуси, до които е вътрешния.Някой от вас има ли наблюдения над тая тема, щото аз не ги знам тия трикове, и в къщи климатика немога да го разуча още...
                Съвсем нормално е като върти въздуха вътре да охлажда повече, все пак не смуче отвън 30 градуса, а отвътре 20 да кажем и му е по лесно. Моя опит е, че на бравото, което имам 5та година, не съм му дозареждал, нито правил каквото и да е по климата, духа си хладно, вероятно далеч от пълните си възможности, но мен ме устройва, на либрата ми е зареждан миналата година и няма празен ход, няма обороти, студ яко. Между другото и на бравото си охлажда съвсем прилично на празен ход, по-скоро ти имаш проблем ако не ти охлажда достатъчно
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

направих следното, купих си термометър електронен с кабел до датчика, сложих го резултата беше 10 градуса, купих нов филтър замерих пак .. 4 градуса задуха студено наистина, срещу 20 кинта няма ли спортни филтри за там, аз го сменях преди 5-6 к километра и беше като неизбърсан задник а може ли да ми кажете къде е тоя датчик за вътрешната температура ?Фреон има, замерен и зареден преди 1-2 месеца и днеска също беше замерен.Обаче издава някакъв странен звук от време на време, нещо, като цвърчене, ама силно се чува, и изчезва, много рядко го прави.
                  Punto JTD

Коментар

извинете за тъпия въпрос ама къде се намира филтъра на климатика? аз знам къде е въздушния и тоя където е под чистачките други ако има не ги знам

Коментар

benzol написа:
                      извинете за тъпия въпрос ама къде се намира филтъра на климатика? аз знам къде е въздушния и тоя където е под чистачките други ако има не ги знам
                      ами тоя дето ти е в чистачките би трябвало да е само той, ако е филтър купе, ако не, някаде под жабката, там е на повечето коли.Колеги, климатика ми не е автоматичен а е напълно обикновен, нямат ли само климатрониците датчик вътр. температура ?
                      Punto JTD

Коментар

jimi69 написа:
                        benzol написа:
                        ами тоя дето ти е в чистачките би трябвало да е само той, ако е филтър купе, ако не, някаде под жабката, там е на повечето коли.Колеги, климатика ми не е автоматичен а е напълно обикновен, нямат ли само климатрониците датчик вътр. температура ?
                        само климатрониците имат датчик (полуавтоматичен климатик се водят)а тоя под чистачките съм го сменял преди 2-3 месеца ще ходя утре или вдруги ден на диагностика да видим майсторите какво ще кажат :D

Коментар

Колеги, да ви питам в София къде могат да ми направят добра профилактика на климатика на разумна цена, че аз от както имам колата /4 години/ не е преглеждан и дозареждан. Благодаря предварително!
                          Fiat Marea 1.8 16V

Коментар

tipaj написа:
                            Колеги, да ви питам в София къде могат да ми направят добра профилактика на климатика на разумна цена.
                            Тук.
                            00' Bravo 105 JTD

Коментар

Не духа студено

Значи сменил съм филтъра отидох на диагностика нямаше само 100 грама фреон, но после като измерихме каква температура излиза от въздуховодите температурата е 18 градуса и не може да падне повеченякакви идеи

Коментар

Working...
                              X