Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с охлаждането пунто 1.2 60к.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем с охлаждането пунто 1.2 60к.

Каква е причината при спускане по голям наклон да ми се включва перката на радиатора ??? Показанието за температурата пада до 0 и перката продължава да работи. Спира около 2 мин след като съм загасил мотора Ще сменя термостата примерно , но да ми се включва перката и то след като съм спускал 7-8 км ?!?!?

Re: проблем с охлаждането пунто 1.2 60к.

sanko написа:
    Каква е причината при спускане по голям наклон да ми се включва перката на радиатора ??? Показанието за температурата пада до 0 и перката продължава да работи. Спира около 2 мин след като съм загасил мотора Ще сменя термостата примерно , но да ми се включва перката и то след като съм спускал 7-8 км ?!?!?
    Ми явно на празен ход ,охлаждата течност , цирколира по бавно , заради бавните обороти на вдоната помпа .И ако скороста на спускане е ниска и струят въздух не обдухва добре радиатора ... Се едно стоиш на място с запален двигател ... същата работа.Ми не е лощо да го смениш термостата ...
    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Re: проблем с охлаждането пунто 1.2 60к.

Fiat_Punto11 написа:
      sanko написа:
      Ми явно на празен ход ,охлаждата течност , цирколира по бавно , заради бавните обороти на вдоната помпа .И ако скороста на спускане е ниска и струят въздух не обдухва добре радиатора ... Се едно стоиш на място с запален двигател ... същата работа.Ми не е лощо да го смениш термостата ...
      Спусках на 3-4 скорост при 2300-2500 оборота. Нямало е празен ход и бавно спускане.

Коментар

Смени си термостата и датчика за температурата на водата. Аз имах подобни мистерии с температурата на двигателя, направо ме побърка докато разбера какво става, че и на няколко пъти го прегрях. Не се бави, евтини са и се сменят лесно, ще си спестиш много главоболия.

Коментар

Working...
        X