Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с губена на течност

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с губена на течност

Здравейте, колеги имам един странен проблем с моето браво а именно че цяла зима доливам антифриз около 300мл на всеки 2 седмици и доста изпотяване на прозорците докато сега откакто не ползвам парното съм долял веднъж и то много малко сигурно около 150-200млтова е за около 1 месец и малко. Според мен ми тече радиаторчето на парното ама защо не губи равномерно течност и зимата и лятото а само тогава когато го ползвам или може би проблема е някаде другаде ? Вашето мнение какво е?
    Fiat Bravo 1.8GT 16V 113hp '99

Изпотяването на прозорците само вода ли е или са мазни петна? Ако са мазни е радиаторчето! Виж дали мокета в краката не е мокър. Също можеш да свалиш жабката и да огледаш самото радиаторче. А за различната загуба на течност, мисля че зависеше от това дали пускаш парното или не.Ако е само вода по прозорците, виж дали клапата която се намира отдясно точно под капака за крушките за десния стоп дали нямаш нещо сложено или да е запушено с нещо. В този случай може да губи течност някъде от тръбите или от някое съединение - огледай по радиатора и около двигателя за течове.
    Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Губенето на антофриз и запотяването на стъкла са ясни симптоми на радиато на парното, ако неси го сменяк до сега няма какво да търси другаде проблема .Първо го огледай че много пъти само О пръстените испускат а радиатора е здрав.
      FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

На въпроса лятото що не го прави следва контра въпрос " Ти лятото на парно ли караш?"Радиаторчето или О - пръстените. Но сигурно тече и то друго място щом доливаш по малко.Имаш ли газ? ако да огледай водните съединения.Огледай за теч и по двигателя вижда се като петна от котлен камък с зеленикъв отенък. Търси при входа на водното съединение и при водния колектор който влиза в блока и е точно зад изпускателния колектор. Там има една гарнитура дето е проблемна.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
          На въпроса лятото що не го прави следва контра въпрос " Ти лятото на парно ли караш?"...
          Лято, зима - това няма никакво значение. Охлаждащата течност се върти нон стоп през радиаторчето.
          Stop giving directions, just say "Follow me."
          Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
          Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Ако тече от някое гумено уплътнение например О пръстените лятото температурните разлики са по малки и се свиват по малко ,и така до някой зимен ден като идеш сутрин и побере 2,5 /3 литра течнос и в твоите крака или на пасажера се появи мазно петно което няма да исънне до лятото.
            FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

лято зима винаги се върти антифриза,нооооооо, сегалятото не пускаш вентилатора да обдухва този теч на антифриз по обзорното стъкло.сменяй радиаторчето или гумичките,което е за смяна

Коментар

Re: Проблем с губена на течност

Harzulov написа:
                Здравейте, колеги имам един странен проблем с моето браво а именно че цяла зима доливам антифриз около 300мл на всеки 2 седмици и доста изпотяване на прозорците докато сега откакто не ползвам парното съм долял веднъж и то много малко сигурно около 150-200млтова е за около 1 месец и малко. Според мен ми тече радиаторчето на парното ама защо не губи равномерно течност и зимата и лятото а само тогава когато го ползвам или може би проблема е някаде другаде ? Вашето мнение какво е?
                Колега!- Пробвай с добавка, и то на руснаците от серията Феном.Преди имах такъв проблем на предната кола, зимно бреме течеше от радиатора който охлажда мотора, течеше от мястото дето се съединяваха алуминиевата пита с пласмасовия корпус.Точно там има гумено оплътнение което сгодите се прецаква, и първо реших да пробвам с добавка и ако нямаше резултат бях решил да сменям радиатора.Но за щастие добавката подейства, така карах две години и проблем нямаше, след това продадох колата и незнам вече да ли имал проблем новия и собственик.Така че първо пробвай, да изгориш най много с десет лева за добавката,но ако помогне ще спестиш хамалогията за сваляне и прочие.Ако решиш гледай да е течната добавка, и споко няма да ти задръсти парното кат някой мой хора ми казваха за този род добавки. http://vtec55.ru/product/ostanovka-t...-fn260-300-ml/И на важното пропуснах да отбележа, че като сложиш добавката трябва да е опънеш задължително на дълъг път , тогава действа добавката, защото ако е сложиш и караш половин час в града не действа, защото двигателя не се натоварва така както извън града.Аз така направих ,сложих я и карах в града 30 мин, но на другия ден пак беше мокро под колата, но преди да правя , предния ден карах бабата на село и то не е най близкото 34км в едната посока,идругия ден преди ходя при майстора пак отварям капака да и долея и кво да видя, сухо отдолу и мястото също дето течеше, а течността в казанчето не бе мръднало ,и така се отървах от игра да свалям радиатор.
                Fiat palio 1.7td

Коментар

Здравей те колеги. Имам фиат брава 1.6 99г. Лятото като пускам климатика губя доста антифриз. Сменен ми е радиатора. От какво може да е проблема ? Четох по- горе, че може да се пробва с тази добавка феном, дали ще е нужно? Благодаря ви.

Коментар

Working...
                  X