Здравейте, колеги имам един странен проблем с моето браво а именно че цяла зима доливам антифриз около 300мл на всеки 2 седмици и доста изпотяване на прозорците докато сега откакто не ползвам парното съм долял веднъж и то много малко сигурно около 150-200млтова е за около 1 месец и малко. Според мен ми тече радиаторчето на парното ама защо не губи равномерно течност и зимата и лятото а само тогава когато го ползвам или може би проблема е някаде другаде ? Вашето мнение какво е?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с губена на течност
Collapse
X
-
Изпотяването на прозорците само вода ли е или са мазни петна? Ако са мазни е радиаторчето! Виж дали мокета в краката не е мокър. Също можеш да свалиш жабката и да огледаш самото радиаторче. А за различната загуба на течност, мисля че зависеше от това дали пускаш парното или не.Ако е само вода по прозорците, виж дали клапата която се намира отдясно точно под капака за крушките за десния стоп дали нямаш нещо сложено или да е запушено с нещо. В този случай може да губи течност някъде от тръбите или от някое съединение - огледай по радиатора и около двигателя за течове.Fiat Bravo 1.9 TD100
-
Губенето на антофриз и запотяването на стъкла са ясни симптоми на радиато на парното, ако неси го сменяк до сега няма какво да търси другаде проблема .Първо го огледай че много пъти само О пръстените испускат а радиатора е здрав.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
На въпроса лятото що не го прави следва контра въпрос " Ти лятото на парно ли караш?"Радиаторчето или О - пръстените. Но сигурно тече и то друго място щом доливаш по малко.Имаш ли газ? ако да огледай водните съединения.Огледай за теч и по двигателя вижда се като петна от котлен камък с зеленикъв отенък. Търси при входа на водното съединение и при водния колектор който влиза в блока и е точно зад изпускателния колектор. Там има една гарнитура дето е проблемна.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:На въпроса лятото що не го прави следва контра въпрос " Ти лятото на парно ли караш?"...Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Ако тече от някое гумено уплътнение например О пръстените лятото температурните разлики са по малки и се свиват по малко ,и така до някой зимен ден като идеш сутрин и побере 2,5 /3 литра течнос и в твоите крака или на пасажера се появи мазно петно което няма да исънне до лятото.FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Re: Проблем с губена на течност
Harzulov написа:Здравейте, колеги имам един странен проблем с моето браво а именно че цяла зима доливам антифриз около 300мл на всеки 2 седмици и доста изпотяване на прозорците докато сега откакто не ползвам парното съм долял веднъж и то много малко сигурно около 150-200млтова е за около 1 месец и малко. Според мен ми тече радиаторчето на парното ама защо не губи равномерно течност и зимата и лятото а само тогава когато го ползвам или може би проблема е някаде другаде ? Вашето мнение какво е?Fiat palio 1.7td
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар