Стария ги свалих но нали някоя гениална инж. мисъл е решила че резбата на тръбата и пресостата трябва да са алуминиеви и замазах резбата на датчика, а такъв мечик с 11 * 1.25 резба няма никъде.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
след зареждане на климатика проблем
Collapse
X
-
днес си играх да сваля релетата и реостата да поогледам какво е положението. свалих всички релета 1по1 и почистих добре клемите за всеки случаи ги давах на късо на женските клеми на крачета 87 и 30 , резултата е че крайните две десни(бяло и сиво стоящи едно зад друго) при даване на късо не реагират. после проверих и реостата който е на 2 месеца и видимо нямаше нищо нередно при него. След тази моя намеса вечерта се случи нещо странно което незнам дали е нормално: Спрях колата пред вкъщи слязох и видях че перката върти на 1-ва скорост (без да е запалена колата) и така около 1-2 мин после спря. (нормално ли е това???) До сега независино колго топъл е бил двигателя винаги когато съм изгасял колата перката е спирала.Снимал съм кутията на релетата за да мога да покажа тук кои две не сработват при даване на късо но това можеби утре ще стане че си забравих кабела за телефонаweekend hlx 2.0 20v
Коментар
-
никой ли не знае дали е нормално след като загася двигателя перката да продължи да работи (1-2мин)? За пръв път ми се случва . Или до сега не е била наред или сега не е наред.Доколкото знам при различните модели е решено по различен начин за това питам при мен как е . 2.0 20вweekend hlx 2.0 20v
Коментар
-
killah_baby написа:никой ли не знае дали е нормално след като загася двигателя перката да продължи да работи (1-2мин)? За пръв път ми се случва . Или до сега не е била наред или сега не е наред.Доколкото знам при различните модели е решено по различен начин за това питам при мен как е . 2.0 20вBravo HGT
Коментар
-
smokie написа:killah_baby написа:никой ли не знае дали е нормално след като загася двигателя перката да продължи да работи (1-2мин)? За пръв път ми се случва . Или до сега не е била наред или сега не е наред.Доколкото знам при различните модели е решено по различен начин за това питам при мен как е . 2.0 20вweekend hlx 2.0 20v
Коментар
-
Ми да ти кажа аз незнам как съм си мислел, че имам първа степен. Разликата е огромна между 1ва и 2ра. 1ва едвам се чува като работи, трябва да отида отпред да я чуя, а втора вече си се чува доста пък и се усеща стабилно на волана, поне при мене Откакто имам 1ва доста по добре се държи колата. Без климатика качва най-много едно деление над средата, а преди си ходеше и над второто понякога в задръстване. Мисля, че една промивка на радиатора с хубав препарат още повече ще подобри охлаждането, ма не ми се занимава за сега :DBravo HGT
Коментар
-
smokie написа:Ми да ти кажа аз незнам как съм си мислел, че имам първа степен. Разликата е огромна между 1ва и 2ра. 1ва едвам се чува като работи, трябва да отида отпред да я чуя, а втора вече си се чува доста пък и се усеща стабилно на волана, поне при мене Откакто имам 1ва доста по добре се държи колата. Без климатика качва най-много едно деление над средата, а преди си ходеше и над второто понякога в задръстване. Мисля, че една промивка на радиатора с хубав препарат още повече ще подобри охлаждането, ма не ми се занимава за сега :Dweekend hlx 2.0 20v
Коментар
-
killah_baby написа:smokie написа:Ми да ти кажа аз незнам как съм си мислел, че имам първа степен. Разликата е огромна между 1ва и 2ра. 1ва едвам се чува като работи, трябва да отида отпред да я чуя, а втора вече си се чува доста пък и се усеща стабилно на волана, поне при мене Откакто имам 1ва доста по добре се държи колата. Без климатика качва най-много едно деление над средата, а преди си ходеше и над второто понякога в задръстване. Мисля, че една промивка на радиатора с хубав препарат още повече ще подобри охлаждането, ма не ми се занимава за сега :DBravo HGT
Коментар
-
smokie написа:killah_baby написа:smokie написа:Ми да ти кажа аз незнам как съм си мислел, че имам първа степен. Разликата е огромна между 1ва и 2ра. 1ва едвам се чува като работи, трябва да отида отпред да я чуя, а втора вече си се чува доста пък и се усеща стабилно на волана, поне при мене Откакто имам 1ва доста по добре се държи колата. Без климатика качва най-много едно деление над средата, а преди си ходеше и над второто понякога в задръстване. Мисля, че една промивка на радиатора с хубав препарат още повече ще подобри охлаждането, ма не ми се занимава за сега :Dweekend hlx 2.0 20v
Коментар
-
Това че работи перката след гасене е нормално и е заради термо шалтера който изключва на определени градуси на водата в радиатора но това няма нищо общо с климатика, а това бялото реле което изобщо не е реле а таймера на климатика няма как да го тестваш и по-добре недей защото върте има една платка с електроника и не се знае на кое краче какво се подава. Аз го сменях заради такова "тестване" Утре може да го снимам старото да видите как изглежда вътре :DП.С А степените на перката се пробват като с едно телче се даде на мост средно с ляво и средно с дясно на буксата на термошалтера на радиатора. Тази част от инсталацията е непрекъснато захранена така че при изгасена кола без контакт трябва да тръгнат в едното положение 1-ва в другото 2-раOpel Astra Coupe Bertone Turbo Z20LET 200 hp
Fiat Bravo 1.6 16v 118 hp ПРОДАДЕН !!!
Коментар
-
biricata написа:Това че работи перката след гасене е нормално и е заради термо шалтера който изключва на определени градуси на водата в радиатора но това няма нищо общо с климатика, а това бялото реле което изобщо не е реле а таймера на климатика няма как да го тестваш и по-добре недей защото върте има една платка с електроника и не се знае на кое краче какво се подава. Аз го сменях заради такова "тестване" Утре може да го снимам старото да видите как изглежда вътре :DП.С А степените на перката се пробват като с едно телче се даде на мост средно с ляво и средно с дясно на буксата на термошалтера на радиатора. Тази част от инсталацията е непрекъснато захранена така че при изгасена кола без контакт трябва да тръгнат в едното положение 1-ва в другото 2-раweekend hlx 2.0 20v
Коментар
-
killah_baby написа:никой ли не знае дали е нормално след като загася двигателя перката да продължи да работи (1-2мин)? За пръв път ми се случва . Или до сега не е била наред или сега не е наред.Доколкото знам при различните модели е решено по различен начин за това питам при мен как е . 2.0 20вOpel Astra Coupe Bertone Turbo Z20LET 200 hp
Fiat Bravo 1.6 16v 118 hp ПРОДАДЕН !!!
Коментар
-
biricata написа:killah_baby написа:никой ли не знае дали е нормално след като загася двигателя перката да продължи да работи (1-2мин)? За пръв път ми се случва . Или до сега не е била наред или сега не е наред.Доколкото знам при различните модели е решено по различен начин за това питам при мен как е . 2.0 20вweekend hlx 2.0 20v
Коментар
-
Разбрах те колега. И мойта така се държеше преди време, после обаче в жегите почна да вдига повече и да работи така само ако пътувам вечер. Сега откакто е оправено всичко с перките не съм го пробвал, но дано се е подобрило охлаждането както на градско. Утре я карам да оправят хидравликата и алтернатора и вече няма кво да и се пипа на колата. Дано се задържи така по-дълго, че другата седмица я газифицирам и ще видиме дали ще я бъде :DBravo HGT
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар