BRC може да сълзи от щуцерите за вода, ако пък са пластмасови - още по-вероятно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Brava 1.4 постоянно прегрява.
Collapse
X
-
ivo_drag написа:Dido_Lyubenov написа:Колега, провери ли си термостата, дали отваря ? Ако не ти е горещ радиатора, няма да ти тръгне и първа степен на вентилатора, да не говорим за втора. Провери тънката метална тръбичка, която излиза от темостата и отива в разширителния съд, дали минава нещо по нея. Ако е запушена, се получава същия ефект като този който описваш. Като работи ДВГ, по нея задължително трябва да минава антифриз, независимо каква му е температурата. Трябва да тръгва в момента в който запалиш. В противен случай се полчава въздушна възглавница в главата, не може и да се обезвъздуши системата напълно. По описанията ти съдя, че нямаш проблем с вентилаторите.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
ivo_drag написа:Тече си спокойно вода от маркучето. Като се връщах от работа днес не прегря.Минавам целия център в час пик и нямаше проблем. Не съм включвал обаче климатика.В събота я давам на един квартален майстор,щото има нещо гнило което не схващам.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:ivo_drag написа:Тече си спокойно вода от маркучето. Като се връщах от работа днес не прегря.Минавам целия център в час пик и нямаше проблем. Не съм включвал обаче климатика.В събота я давам на един квартален майстор,щото има нещо гнило което не схващам.
Коментар
-
В тоя случай обръщаш парното на макс и вентилатора му на 4 не помага кой знае колко много но поне може да ти запази глава дакато успееш да свалиш температуратаКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Ако е газ от изпаритела, като отвориш капачката на разширителния съд, ще намирисва на газ. Термостата не разбрах как е ? За да не включи вентилатора, значи няма гореща вода в радиатора, което говори че термостата не я пуска или водната помпа не я върти. А въздух в системата може да влиза от онова малкото маркуче дето отива от термостат в разширителния съд, защото товаму е функцията - като се разшири течноста в малкия кръг да я праща към разширителния съд свободно, а като се свива , да има от къде да засмуче въздух, в случай че има задръстен радиатор или нещо от тоя род. Предпазва малкия кръг от високо наляане при прегряване.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Ако е газ от изпаритела, като отвориш капачката на разширителния съд, ще намирисва на газ. Термостата не разбрах как е ? За да не включи вентилатора, значи няма гореща вода в радиатора, което говори че термостата не я пуска или водната помпа не я върти. А въздух в системата може да влиза от онова малкото маркуче дето отива от термостат в разширителния съд, защото товаму е функцията - като се разшири течноста в малкия кръг да я праща към разширителния съд свободно, а като се свива , да има от къде да засмуче въздух, в случай че има задръстен радиатор или нещо от тоя род. Предпазва малкия кръг от високо наляане при прегряване.
Коментар
-
В събота колата я оставих при майстор и към 16 часа отидох да я взема.Шокиран бях,когато майстора ми каза, че на колата и няма нищо и не ми взе и стонинка.Каза,че я държал запалена на едно място с включен климатик около час.За да се уверя ме помоли да направя същото.Запалих колата,изкарах я на слънце и включих климатика като държах около 2000 оборота.За 45 минути нито прегря нито нищо.Включи си първа степен на вентилатора и от време на време -втора степен.След това направих една обиколка из София пак с включен климатик и всичко беше на ред.Нямам никакво обяснение.Пълна загадка.
Коментар
-
ivo_drag написа:Dido_Lyubenov написа:Уплашила се от майстора По-добре така. Като го направи пак, ще знаеш какво да провериш на момента, и така ще получиш най-вярната диагноза.Успех !Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар