Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Няколко въпроса за перката на радиатора

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Няколко въпроса за перката на радиатора

Колеги моля за малко насока по въпроса с перката на радиатора. Значи тези дни си напълних климатика и отриха, че перката е вързана по някакъв странен начин като ми казаха, че първа степен до сега не е работила. Оправиха връзките и според момчето сега работят и двете степени. Аз обаче съм на мнение, че сега ми работи само втроата степен, защото я усещам по силно на волана как тресе. Освен тва върти много за малко и спира. Мисля, че първа степен я усещах по лекичко на волана за малко по продължително време. Та първия ми въпрос е как се проверяваха степените дали работят с датчика? Нещо се даваше накъсо май ма не помня. Другия ми въпрос е като се пусне климатика с него коя степен се пуска, 1ва или 2ра? Перката като се пусне от климатика върти по същия начин, както като се пусне от температурата и момчето ми твърди, че тва си е първа степен. Аз обаче имам някви спомени, че с климатика се пуска втора директно. По принцип в момента от температура се вклчва една и съща степен от малко под средата до 2рата чертичка над средата. Моля споделете някакви мнения и евентуално някаде добър жичкаджия за всеки случай, че искам да съм спокоен, че колата е наред.
    Bravo HGT

Закачи я на ФЕС и там има тест на перките на радиатора. Тестваш и става ясно кое как работи.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Какво е това ФЕС и къде да го закача на такова нещо?
      Bravo HGT

Коментар

smokie написа:
        Какво е това ФЕС и къде да го закача на такова нещо?
        ФИАТ ЕКУ СКАН, програмата за диагностика, има функция да провериш степените на перката на радиатора.
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Е не ми се дават пари за диагностика. Нали имаше нещо за проверка с датчика. А с пускането на климатика коя степен трябва да тръгва 1ва или 2ра колега?
          Bravo HGT

Коментар

Няма проблеми колата. Аз нещо съм си внушил. Темата е за триене.
            Bravo HGT

Коментар

Working...
            X