Здравейте. Карам Фиат Мареа комби, 2000г е бензин 1.6i. Колата ми загрява много, миналата седмица дори ми изби антифриза през разширителния съд. Перката, която охлажда двигателя мисля, че не работи. Девойка съм и ми е трудно да го установя по друг начин освен, че миналата година си въртеше, т.е. чувах я. За какво да се подготвя - термостат, или датчик за температурата? И съответно колко ще ми струва самата смяна на коя да е от частите? Части има откъде да си намеря на сносни цени, но за смяната и изобщо за свестен майстор не знам къде да отида. Зимата скъсах жило. Преди да се скъса съединителят си беше ок, скоростите се сменяха лесно. Но го скъсах в много кофти час неделя вечерта на Солунска и викнах от автосервиз Жицони да ме изтеглят. Установиха, че е само жило - смениха го, когато си взех колата беше ок. Обаче след едно спиране и изключване на двигателя, когато реших да запаля никакъв контакт. Оказа се, че не са ми затегнали клемите. Постепенно започнаха мн трудно да ми се сменят скоростите, до момент, в който изобщо не можех да сменям. Отидох при тях - още бях в гаранция. Казаха ми, че съединителят бил за смяна. Не се съгласих и само ми натегнаха жилото, колкото да мога да си сменям скоростите. Пиша го това, защото ми трябва сносен сервиз, където може да ми извършат преглед, диагностики и да си закупя частите, да им ги дам и да ми оправят най-накрая колата без да ме въртят, лъжат и да ми доскапват и без това скапаната колица
Ще се радвам за съвети. Да не забравя - от София съм. За Жицони имам вече кофти мнение. Благодаря предварително на всички отзовали се!!!! И още един въпрос - относно загряването - ако е термостат, или датчик, отремонтирането може ли да стане за 1-2 часа, тъй като утре ми се налага да пътувам спешно до Бургас?
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар