Според мен премести мястото на изпарителя. Не е добре да е толкова високо. Реално така той ти се явява разширително казанче. Нама как да нямаш проблеми. Пусни по-дълги маркучи и го постави на друго място. Почти съм убеден, че това ти е проблема. Но и да не е от там, това си е бомба за охладителната система.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отново за досадното бълбукане в радиатора на парното
Collapse
X
-
Няма никакво значение колко висико е изпарителя, щом е обезвъздушен. Предимството е, че ако намалее антифриза, изпарителя пръв остава на сухо и ще замръзне, та да се усетиш, ако не гледаш и не пищи.Ако имаш загуба на антифриз, виж какво съм ти написал преди.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
muns61 написа:Няма никакво значение колко висико е изпарителя, щом е обезвъздушен. Предимството е, че ако намалее антифриза, изпарителя пръв остава на сухо и ще замръзне, та да се усетиш, ако не гледаш и не пищи.Ако имаш загуба на антифриз, виж какво съм ти написал преди.Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
muns61 написа:Няма никакво значение колко висико е изпарителя, щом е обезвъздушен. Предимството е, че ако намалее антифриза, изпарителя пръв остава на сухо и ще замръзне, та да се усетиш, ако не гледаш и не пищи.Ако имаш загуба на антифриз, виж какво съм ти написал преди.Разширителното казанче в автомобила стои НАЙ-ВИСОКО. Всеки производител го изпълнява. Причината е ясна.
Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:muns61 написа:Няма никакво значение колко висико е изпарителя, щом е обезвъздушен. Предимството е, че ако намалее антифриза, изпарителя пръв остава на сухо и ще замръзне, та да се усетиш, ако не гледаш и не пищи.Ако имаш загуба на антифриз, виж какво съм ти написал преди.Разширителното казанче в автомобила стои НАЙ-ВИСОКО. Всеки производител го изпълнява. Причината е ясна.
Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
muns61 написа:Danchojn написа:muns61 написа:Няма никакво значение колко висико е изпарителя, щом е обезвъздушен. Предимството е, че ако намалее антифриза, изпарителя пръв остава на сухо и ще замръзне, та да се усетиш, ако не гледаш и не пищи.Ако имаш загуба на антифриз, виж какво съм ти написал преди.Разширителното казанче в автомобила стои НАЙ-ВИСОКО. Всеки производител го изпълнява. Причината е ясна.
Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
Премести изпарителя по-ниско, дори да не го връзваш механически и пробвай. Ако в радиаторчето на парното постъпва отнякъде въздух, трудно ще го махнеш от там при високоразположен изпарител. Не знам при теб дали е лесен достъпа до радиаторчето. Много е вероятно гумените пръстени при контакта му с тръбите да са се спекли. Това с парфюма - не бих го направил. По-скоро със спирт, може би.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:Премести изпарителя по-ниско, дори да не го връзваш механически и пробвай. Ако в радиаторчето на парното постъпва отнякъде въздух, трудно ще го махнеш от там при високоразположен изпарител. Не знам при теб дали е лесен достъпа до радиаторчето. Много е вероятно гумените пръстени при контакта му с тръбите да са се спекли. Това с парфюма - не бих го направил. По-скоро със спирт, може би.?Не съм сигурен дали ще усетя спирта...
Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
Ами не знам! Вярно че с парфюм се пръска човек и няма грижи, но не се знае някой химикал дали няма да реагира с антифриза. Някой по-запознат трябва да се изкаже. Колеги са го правили, но аз пак не бих. Защото не знам къде може да се лепне нещо от него. Все пак парфюма не е предвиден да стои на 90-100гр температура.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Днес открих нещо ново,на което до сега не бях обърнал внимание.По принцип шумът от водата в парното се чува само при студен мотор и като загрее спира.Сега ми направи впечатление,че като отвия капачката на разширителния съд при горещ мотор(т.е.)като падне налягането и бълбукането в парното се връща.При последващо завиване на капачката и работа на мотора за 1-2 минути-спира.Да напомня,че твърди маркучи и балончета в разширителния съд няма.Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
tipo33 написа:muns61 написа:Няма никакво значение колко висико е изпарителя, щом е обезвъздушен. Предимството е, че ако намалее антифриза, изпарителя пръв остава на сухо и ще замръзне, та да се усетиш, ако не гледаш и не пищи.Ако имаш загуба на антифриз, виж какво съм ти написал преди.Fiat palio 1.7td
Коментар
-
sok1 написа:muns61 написа:Няма никакво значение колко висико е изпарителя, щом е обезвъздушен. ...Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
И на мен ми е вързан високо зпрителя и ми се появи балбукане след като си смених термостата. Обезвъздушавах неколкократно и пак същото. Сега като застуя последната седмица и не ми балбука нищо. Странна работа!п.с.радиатора в купетно ми е на 2 години. А и до колкото помня на мойта каляска парното не е с кранчета. Клапите управляват всичко. Кранче имах на темпрата.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар