Здравейте колеги,Имам следният проблем: Колата е Fiat Marea Weekend 1.8.16V 1997. Проблемът се състои в следното: Няма никакво парно, което ще рече вентилатора не се запуска. Цялата работа е че обикновено през топлите месеци има някакъв шанс да работи, но паднат ли температурите никакъв шанс. След запалване на двигателя и натискане на бутон"С" на таблото, ако покаже някаква температура парно има. Първо реших, че е датчика за външна температура. Един колега го измери и каза че няма проблем с него. След което прочетох из темите за почистване на датчика за вътрешна температура и това направих. Ефект нямаше. Последва смяна на централна конзола с всички въпросни врътки и смяна на една джаджа зад вентилатора с алуминиеви ребра. Ефект за около 1 седмица. Отидох и на диагностика. Там човекът закачи колата на PC-то и установи, че не открива хардуера. Реши да замери дали стига ток до контролерчето за климатроника и се оказа, че ток стига. Свали контролерчето и преправи спойките за всеки случай. Парното тръгна. След повторно закачане на PC откри записани грешки единствено в датчика за външна температура, но последва следващият проблем. При опит за изтриване на грешката софтуера отказва да я изтрие. Каза ми, че проблема евенуално е в контролера. Добре взех си и контролер, но ефект няма. Просто вентилатора не иска да завърти и това е. Ако някой може да помогне ще съм изключително благодарен. Или поне да ми препоръчате сервиз в който най-накрая ще установят проблема и ще го отстранят. Вече нямам идея какво още трябва да направя. Приемам всякакви съвети.Предварително благодаря!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с парно Fiat Marea
Collapse
X
Реклама
Collapse
Коментар