Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

развален термостат /гарнитура глава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

развален термостат /гарнитура глава

сутринат след като запалих колата забелязах ,че пуши повече от нормалното ,но помислих че е в следствие на лошо гориво. Карайки обаче няколко километра видях че стрелката на за температурата се покачи . тогава забелязах че антифриза е изчезнал -около 1-1,5л ,след което долях концентрат но продължи да пуши. нямаше кипене в казанчето. преди това бях забелязал че термостата може да е повреден и поръчах нов, но според мен късно. имам съмнения че гарнитурата на главата е заминала. Странно ми е как е възможно при условие ,че не съм е прегрявал да замине ??? моля за мнения и съвети - евентуално какво да трябва да се направи за да я въстановя в най-добрата и форма. колата е Stilo Multijet 16v -143к.с. -2006г.предварително благодаря
    MULTIPLA 1.9JTD

само кажи има ли разлика в мощноста и има ли добро парно като загрее

Коментар

Първо не бързай с гарнитурата, вкарай колата в сух гараж и я изчакай за истине хубаво, /добре е да има канал/ запали и огледай всички водни съединения, за да си спокоен си провери маслото и развии свещите да ги видиш дали не са измити от антифриза.Не може да издуха 1.5 литра антифриз за 3 - 4 км. Почти съм сигурен че някоя скоба или съединение се предало в студа
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

колата е мултиджет (дизел)какви свещи да вади.

Коментар

ivel написа:
          колата е мултиджет (дизел)какви свещи да вади.
          Благодаря, всеки може да се обърка сутрин рано в мъглата. Да това за свещите отпада. , но другото си важи с пълна сила.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Тази болест аз вече я боледувах и се надявам при теб да е изпуснало някое съединение,ако се съмняваш за гарнитура:Провери когато тръгне да загрява както казваш много бързо, дали тръбите на антифриза са "уникално" твърди и не можеш да ги стиснеш.Виж дали като истине малко ако отвориш пробките ще излезе ли много въздух?Провери маслото - моето масло си беше ок в картера, но при клапаните беше боза и то доста.Виж си разширителния съд - има ли тъмни мазни (като от моторно масло) петна и т.н.Мотора работи ли неравномерно ..... спрямо преди да се прояви проблема.за друго не ми идва идея честно казано....
            Skoda AMfabia 1.2 12v
            exBrava 1.8 16V ELX + Анти Гравитационно Устройство (АГУ)

Коментар

Working...
            X