От вчера на таблото ми измерва,че вън е +50 градуса и вътре климатроникът на 22 градуса духа студено. Явно датчикът за външна температура е умрял,но не можем да го намерим. Някой да знае къде е? Колата е Fiat Marea 1,8 1998 г.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде е датчикът за ВЪНШНА ТЕМПЕРАТУРА на Fiat Marea
Collapse
X
-
Едно такова като пъпка на самото огледало отдолу? Хм... а то по какъв начин и къде е свързано с електрическата инсталация на автомобила. И дали проблемът ми е от него или е нещо по-сериозно? Аз направих логика,че тъй като термометърът ми показва 50 градуса и климатроникът ,насторен на 22,вместо да топли,охлажда и затова парното му духа студено.
Коментар
-
Възможно е само да ти е зацапан датчика в огледалото. На дисплея изписва ли изписва Error cli ? В тази тема, колегата ogi28b е описал подробно как се диагностицират проблемите. Ако правилно извършиш процедурата, на дисплея, се изписва кода на грешката/ките. Описано е и как се разчитат тези кодове. На мен ми помогна и сам си реших проблема с датчика за температурата на влизащия в купето въздух. .
Коментар
-
В тези две теми е обяснено как става смяната на датчика.http://forum.italauto-bg.net/viewtopic.php?f=58&t=5462http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=36741Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
Re: Къде е датчикът за ВЪНШНА ТЕМПЕРАТУРА на Fiat Marea
boyan_wt написа:От вчера на таблото ми измерва,че вън е +50 градуса и вътре климатроникът на 22 градуса духа студено. Явно датчикът за външна температура е умрял,но не можем да го намерим. Някой да знае къде е? Колата е Fiat Marea 1,8 1998 г.
Коментар
-
Ако датчикът за външна температура не работи,не би ли трябвало да го засече като грешка?Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
=Rudi= ,той хубаво,че е "полуавтоматичен климатик " та като въртиш врътките и наистина духа топло. Но това стана изведнъж при загрял двигател. Както си духаше топло ,нагласен на 22 градуса и започна да духа студено. Нищо по радиатора не е изгоряло,защото като го направя на 35 градуса и започва да си духа топло. Но това не е нормално.
Коментар
-
Това имах предвид - когато вентилаторът е на "ръчен" режим 1,2,3,4, а не е в режим AUTO дали духа топло, защото AUTO сработва при определени данни от датчиците.Проверката на външния датчик може да стане и чрез измерване на съпротивлението му, но точността е при +20градуса, което значи да го свалиш или да го мериш в достатъчно топъл гараж/сервиз.Датчик
Коментар
-
boyan_wt написа:=Rudi= ,той хубаво,че е "полуавтоматичен климатик " та като въртиш врътките и наистина духа топло. Но това стана изведнъж при загрял двигател. Както си духаше топло ,нагласен на 22 градуса и започна да духа студено. Нищо по радиатора не е изгоряло,защото като го направя на 35 градуса и започва да си духа топло. Но това не е нормално.Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар