Здравейте не знам дали това е правилният раздел за пускане на тема , но ще рискувам.Става въпрос за Fiat Panda 750 при отваряне на капачката на охладителната система в разширителния съд има кафява течност и остатък под капачката като тиня.Прилича все едно е ръжда някои казват ,че е масло но когато засъхне е като прах не мога точно да определя точно дали е масло или ръжда от блока на автомобила това се появи след като есента сипах антифриз на руската фирма ’Лена’.Много моля ако някой знае дали е от антифриза или влиза масло в охлаждащата течност да пише в темата.Ако е масло няма ли да стои в казанчето като боза а то стои като ръждиво.Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с цвета на охлаждащата течност.
Collapse
X
-
Това си е ръжда. Лошото, е че няма оправия. Както и да промиваш, квото и да правиш, неможеш нищо да промениш. Така, че ако си за смяна на антифриз си го смени с някакъв по-читав, например на основата на етилен гликол. Самото казанче, като го демонтираш можеш да го измиеш идеално, но двг, няма да оправиш. Винаги се получава така, след използването на нискокачествени антифризи и вода от чешмата.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Danchojn написа:Това си е ръжда. Лошото, е че няма оправия. Както и да промиваш, квото и да правиш, неможеш нищо да промениш. Така, че ако си за смяна на антифриз си го смени с някакъв по-читав, например на основата на етилен гликол. Самото казанче, като го демонтираш можеш да го измиеш идеално, но двг, няма да оправиш. Винаги се получава така, след използването на нискокачествени антифризи и вода от чешмата.Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
И аз на Уното промих 20 пъти буквално и пак ставаше ръждилка вътре...Няма начин да я промиеш на 100% и повече да не оцветява.Промий няколко пъти поне да изкараш тинята,да не става на кафе антифриза дето се вика и оттук насетне както правех аз->преди всяка зима точа стария антифриз->промивка-> 3-4л концентрат(от Метро/Кауфланд/Карфур,че там са евтини)+вода допълвам и така до следващата смяна след годинаEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар