Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За колко време загрява Стило 1,9жтд

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За колко време загрява Стило 1,9жтд

Здравейте,днес смених термостата на Фиат Стило.Интересно ми е за колко време би трябвало да загрее?Минах около 8 километра и загря до средата.После карах доста градско и не мръдна от средата.Дали е нормално толкоз бързо да загрее?И грешка ли е,че смених само антифриза,който изтече (около 3 литра)?Сложих руски концентрат на -65 градуса.Благодаря ви предварително :D
    Стило 1.9 jtd 2002

Бавно, намачкай я няколко пъти и ще загрее.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Re: За колко време загрява Стило 1,9жтд

gushev написа:
      Здравейте,днес смених термостата на Фиат Стило.Интересно ми е за колко време би трябвало да загрее?Минах около 8 километра и загря до средата.После карах доста градско и не мръдна от средата.Дали е нормално толкоз бързо да загрее?И грешка ли е,че смених само антифриза,който изтече (около 3 литра)?Сложих руски концентрат на -65 градуса.Благодаря ви предварително :D
      хубаво, е че ти загрява бързо (явно ти работят подгревните свещи на антифриза , 2 пъти по хубаво е, че ти държи температурата.За антифриза, не е от значение, че си го омешал, хубаво е било да го разредиш концентрата с дестилирана вода, на скоро разбрах, че 100 процента концентрат не е хубаво (разяждало водните съединения, а дали е така няма как да ти го кажа от опит )
      мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

Значи и антифриза има нещо,което го подгрява?Не знаех Значи всичко си е наред?
        Стило 1.9 jtd 2002

Коментар

gushev написа:
          Значи и антифриза има нещо,което го подгрява?Не знаех Значи всичко си е наред?
          за съжаление не всички жтд имат погряване, моето няма и само на термостат.... около 15 мин с каране на студовете ми загрява и то ако не съм пуснал вентилатора да духа да го охлади на празен ход просто забравям да загрее до оптималната 89 92 градуса (зависи от термостата )
          мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

няма при стило подгрев на антифриза.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
              няма при стило подгрев на антифриза.
              ти да видиш

Коментар

И при Браво и при Стило има но само тези произведени за Щвеция и Норвегия - много редки бройки
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Нямаааа момци, за студени държави са с печка.При стило се ползва топлообменника на ЕГР, а за да духа почти мигновенно топло в купето се използва ел. нагревател.Сравнено с подгрев на антифриза т.е. Браво/а/Мареа - при Стилото топлото идва мнооооооого по-бързо
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Здравейте колеги. Моето Стило, това от подписа, загрява адски бавно, защото явно е с повреден термостат, понеже не си даржи никога температурата по средата и за 5 км. до работа, едва отлепя стрелката. Не сум сигурен, но май няма никакви допулнителни неща за подгряване, първият му собственик е била фирма в Рим (Италия) и явно не е произведено за страни с по студен климатП.С. Между другото, "Stilo" е град в ЮЖНАТА част на Италия
                    Fiat Stilo 1.9 JTD 115 hp 2004 год. март

Коментар

Може би колегата е прав.Няма допълнително подгряване а ползва топлообменика на ЕПГ и за това тръгва мигновенно топло.Ама аз пресъствах на смяната на термостата и ви казвам,че е голям панаир.Свали се половината двигател кажи речи.Но си заслужава.Семейството се сгряхме в колата :D
                      Стило 1.9 jtd 2002

Коментар

Не може , а е прав, е седя в момента Топлото идва от нагревателя в купето, който няма нищо общо с топлообменника и ЕГР.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

е хубаво де ама говорехме за подгряване на антифриза, лично съм виждал Браво 1.9 ЖТД с такова подгряване. Но никага не съм си мислел че това може да ме стопли в колата.
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

ами че как няма да те згрее-мотора достига работна температура за нула време

Коментар

Е за колко време достига работна температура?
                              Стило 1.9 jtd 2002

Коментар

Working...
                              X