Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем с парното на жтд 105 моля помогнете

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем с парното на жтд 105 моля помогнете

здравеите колеги мьчи ме следния проблем през този сезон парното на жтд 105 колата неиска да вдигне температура или вдига но трчбва да я напьвам доста зада стигне 90 и 4ак тогава по4ва да духа топло иначе духа савсем леко топло проверих термустата но си е добре отваря на 88 градуса свалях моторчето на парното и нестава и нестава ровя се по форумите но безуспех и маи вече ще вдигам раце .немога да разбера от какво идва проблема примерно преди около месец се прибрах от германия с нея и през целия пьт стрелката на темп.си стои долу.по4истих и системата мислех да не е запу6ена но не е. моля ви помагаите ще сам безкраино благодарен

термостата ти не работи стои постоянно отворен и не може да загрее а и как си отваря термостата на 88 градуса а стрелката стои долу
    Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

+1Един нов термостат ще ти донесе много топлина, още в началото на температурната скала
      Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
      Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

аз сащо мислех че е термостат но когато го свалих термостата си беше затворен загрях вода на около 50-60 град.и не отвари след това на около 90 град. и термостата отвори и като падна температурата си затвори затова мисля 4е може би не е термостата.има друго на което се чудя клапата под филтара на копето ми стои леко отворена и квото и да вартя от вратките не мрадва някои има ли престава тази клапа как трчбва да стои.и ако е напалмо затворена от каде ще взима ваздух моторчето. мерси

Коментар

Що не пуснеш една виза да ти каже как работи датчика, и да пробваш да обезвъдушишпп между другото ЖТД -то има убииствено парно.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Един приятел от 1 година има същият проблем сменя 2 нови и 1 от морга термостат но пак никакъв ефект.И аз мисля че е термостат но явно не е.
            Поздрави! Димитър

Коментар

tair1807 написа:
              аз сащо мислех че е термостат но когато го свалих термостата си беше затворен загрях вода на около 50-60 град.и не отвари след това на около 90 град. и термостата отвори и като падна температурата си затвори затова мисля 4е може би не е термостата.има друго на което се чудя клапата под филтара на копето ми стои леко отворена и квото и да вартя от вратките не мрадва някои има ли престава тази клапа как трчбва да стои.и ако е напалмо затворена от каде ще взима ваздух моторчето. мерси
              Това е клапата за вътрешна циркулация на въздуха. Когато е затворена се отоплява само въздуха в купето, когато е отворена вкарва въздух от околната среда и го топли. Клапата трябва да се движи от копчето до това което е за включване на климатика.Относно термостата ти - сложи един от Рено 5 в маркуча за проба, виж как се държи колата с него. Все пак струва 9 лв.И моя термос уж беше добре, стигаше почти средата на температурната скала, но нямаше такова парно както сега, след смяната му.Линк за термостата от ренде - http://storage.fiat-bg.org/Books/Bra...ostat.pdfП.с. Надявам се си обезвъздушил хубаво системата.
              Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
              Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Working...
              X