Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Загряване,не включва перка,парното духа студено-Мареа ТД125

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Провери си капачката на разширителният съд. Но още един + за гарнитура
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
    Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Термостата поне в тия моменти когато го следях дали отваря нямаше проблеми.Майстора при когото ходих гледа всичко от което може да е но и с него стигнахме до извода,че е гарнитура защото на място като я държахме на 3000 уборота веднага наду яко маркучите така,че вторник живот и здраве ще сменяме гарнитура
      Поздрави! Димитър

Коментар

Добре дошъл в клуба...При мен на Типо-то започна с едно приспивно чуруликане на въздух в парното...Чуваше се в купето като пусна парното...Ама не я бавих хич...Щото там въздух няма откъде да влезе, освен от гарнитура на главата...Щото газовата ми уредба беше с физически отделен кръг на водата от газта...Не с мембрана, а отливката на изпарителя беше такава...
        FIAT Tipo 1.6 i.e SX 75 hp - The best city car
        Renault Scenic 1.6 16V RXT 107 hp - The best cruiser

Коментар

Вторник живот и здраве ще я сменям.
          Поздрави! Димитър

Коментар

Смених гарнитурата но ми се струва,че пак са надути сериозно маркучите 1 и 2 цилиндър бяха измити както и главата леко крива стругарят ми каза 4/10 или нещо от сорта .Парното заработи както преди и на 900 и на 3000 оборота си духа топло.Сега да видим какво ще стане.
            Поздрави! Димитър

Коментар

mitrity написа:
              Смених гарнитурата но ми се струва,че пак са надути сериозно маркучите.Парното заработи както преди и на 900 и на 3000 оборота си духа топло
              Проблема с надуването на маркучите може да идва и от спукана глава или блок...Не е задължително да е от гарнитурата...

Коментар

Ами като покарам известно време тя ще си покаже.Остава сега да видя на някоя марея като моята как тя надува маркучите и да сравня с моята.
                Поздрави! Димитър

Коментар

А ако карам с разхлабена капачка ???
                  Поздрави! Димитър

Коментар

Налягането е необходимо, за да се повиши температурата на кипене на течността...Ако нямаш налягане в система, като махнеш капачката, следва течността да завира на по-ниска температура...И не се учудвай ако на някое кръстовище изпушиш...

Коментар

Ами да се надяваме да няма проблеми за напред .
                      Поздрави! Димитър

Коментар

Аз залагам на термостата... При загряла кола- 100 и горница ако отвори капачката на разширителния съд ( при отворен голям кръг) такъв фонтан ще стане... За мен не отваря въобще големия кръг, от там и няма парно съответно като вторичен ефект.П.П. С бензинова съм , но знам, че и на нафтата големия кръг работи при 1,4 атмосфери както и при 1.8 16v
                        Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                        Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                        Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

Само дето на всички коли парното е вързано на малкия кръг...Интересно на колко атмосфери работи малкия кръг?

Коментар

bgaf написа:
                            Само дето на всички коли парното е вързано на малкия кръг...
                            Е само на моята ли е на големия )))))))))))))))))Малкия кръг е без налягане.П.П. И на Passat-а ми е на големия. И там е затворена система. Сигурно и той е тунингован още в завода 88 г.

Коментар

Ако някой майстор си е оставил ръцете, може и да е на големия...Гледам, че имаш метан...

Коментар

bgaf написа:
                                Ако някой майстор си е оставил ръцете, може и да е на големия...Гледам, че имаш метан...
                                Ами на зет ми е точно Marea TD125 и при него е на големия. На служебното ми Brelingo и Zafira също ... не ми се спори повече . Има си литература за всичко. А Passat -а ми специално големия кръг е на 1,2 атмосфери той пак е 1,8 ,но не е вентилиран и е пъна инжекция.

Коментар

Working...
                                X