Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем климатик Марея 1.8

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем климатик Марея 1.8

Здравейте колеги,надявам се,че не съм много нахален но имам отново въпрос.Не се включва изобщо климатика,възможно ли е това да е от датчика за външна температура,който показва някакви невероятни температури от -30 до -10,като запаля и изписва ерор кли? Прочетох темата на оги28 и направих самодиагностика и не ми изкара никакви грешки.Над какви външни градуси се включва климатика?Искам да питам и къде се продава такъв датчик и как се разглобява огледалото за да се монтира?Огледалото разбрах как се разглобява,разбрах и какъв термистор да си купя,но остава въпроса дали проблема е от датчика?
    Fiat Marea 1.8 16v HLX
    Hyundai Terracan 2.9 CRDI

При мен също не се включваше причината беше,че нивото на фрионат беше намаляло.
    Поздрави! Димитър

Коментар

да колега ако датчика ти за външна температура не работи и ти показва тези градуси няма да тръгне.
      преди FIAT-BRAVO1.9JTD сега FIAT-MAREA1.8-16v

Коментар

Ако имаш "MAX DEFROST" на врътката за посоката на обдухване,постави я в това положение и виж дали ще се включи климатика.Защото,ако датчика за външна температура отчита 6 и под 6 градуса,климатика не се включва,а с "MAXDEFROST" го включваш принудително.
        Fiat Marea 1.6 16V ELX 2000г.CNG,Opel Antara 2,2 163kc.
        ex:Fiat Regata 1714D;ex:Fiat 125P

Коментар

Днес докато ми показа ерор кли натиснах бутона с термометърчето и нищо не показа,а продължи да пише ерор кли е според темата на оги28б това означава,че проблема е в този датчик в огледалото нали така?Значи дори и при повреден датчик ако завъртя врътката на MAX DEF,компресора ще тръгне дори и при датчик външна температура показващ -30 градуса?Защото
          - При външна температура под 4 градуса компресора изключва, и включва ако тя е над 6 градуса - Температура , измерена от датчика на изпарителя - изключва компресора ако падне под 3.5 градуса , и го включва ако е над 5. Показанията от тези два датчика са с пълен приоритет пред всеки друг бутон, относно включването на компресора, включително и MAX DEF.
          в цитата от тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=24061 пише,че пак няма да се включи.Все пак утре мисля да пробвам.А имам още един въпрос има ли значение датчика за външна температура кога му се вдига съпротивлението при повишаване или при намаляне на температурата?Или е без значение?Най-добре да си намеря оригинален ама откъде?
          Fiat Marea 1.8 16v HLX

Коментар

Като цяло кой номер грешка е регистрирала системата? Защо искаш да задействаш компресор в този студ? Защо смяташ, че ако компютърът отчита чрез датчика -30, ще можеш да задействаш компресора с MAX DEF? Пише го в самия цитат, че датчиците имат приоритет пред MAX DEF-a. Щом навън е -30 -> компресор - друг път.

Коментар

Значи изписа ми ерор 00.И без това исках да си оправя термометъра да показва реално,а това с компресора,че не включва го разбрах в последствие и реших да си оправя проблема и без това сега имам някой лев отделен за обслужване и така. А за макс деф колегата над моят предишен пост пише,че можело.
              Fiat Marea 1.8 16v HLX

Коментар

Днес смених въпросният датчик,отне ми два часа с монтажаи демонтажа.Благодаря на колегата от тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=36741.
                Fiat Marea 1.8 16v HLX

Коментар

Working...
                X