Здравейте колеги,надявам се,че не съм много нахален но имам отново въпрос.Не се включва изобщо климатика,възможно ли е това да е от датчика за външна температура,който показва някакви невероятни температури от -30 до -10,като запаля и изписва ерор кли? Прочетох темата на оги28 и направих самодиагностика и не ми изкара никакви грешки.Над какви външни градуси се включва климатика?Искам да питам и къде се продава такъв датчик и как се разглобява огледалото за да се монтира?Огледалото разбрах как се разглобява,разбрах и какъв термистор да си купя,но остава въпроса дали проблема е от датчика?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем климатик Марея 1.8
Collapse
X
-
Днес докато ми показа ерор кли натиснах бутона с термометърчето и нищо не показа,а продължи да пише ерор кли е според темата на оги28б това означава,че проблема е в този датчик в огледалото нали така?Значи дори и при повреден датчик ако завъртя врътката на MAX DEF,компресора ще тръгне дори и при датчик външна температура показващ -30 градуса?Защото- При външна температура под 4 градуса компресора изключва, и включва ако тя е над 6 градуса - Температура , измерена от датчика на изпарителя - изключва компресора ако падне под 3.5 градуса , и го включва ако е над 5. Показанията от тези два датчика са с пълен приоритет пред всеки друг бутон, относно включването на компресора, включително и MAX DEF.Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
Като цяло кой номер грешка е регистрирала системата? Защо искаш да задействаш компресор в този студ? Защо смяташ, че ако компютърът отчита чрез датчика -30, ще можеш да задействаш компресора с MAX DEF? Пише го в самия цитат, че датчиците имат приоритет пред MAX DEF-a. Щом навън е -30 -> компресор - друг път.
Коментар
-
Значи изписа ми ерор 00.И без това исках да си оправя термометъра да показва реално,а това с компресора,че не включва го разбрах в последствие и реших да си оправя проблема и без това сега имам някой лев отделен за обслужване и така. А за макс деф колегата над моят предишен пост пише,че можело.Fiat Marea 1.8 16v HLX
Коментар
-
Днес смених въпросният датчик,отне ми два часа с монтажаи демонтажа.Благодаря на колегата от тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=36741.Fiat Marea 1.8 16v HLX
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар