Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся съвет за теч от тръба

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Търся съвет за теч от тръба

Здравейте колеги, имам фиат пунто 1.2 75к.с. от1994г. Появи ми се теч от желязната тръба, тази дето е закрепена за блока на двигателя, а от другата страна се закрепя водната помпа. Теча е точно на сглобката на тръбата с блока на двигателя, при студен двигател тръбата леко се клати и таи антифриз, а като загрее явно се разширява и спира да тече. Моля някой да ми каже тази тръба сменя ли се и как се закрепва за блока??
    Прикачени файлове

Да сменя се но ако не е изгнила може да смениш само О пръстена които е там закрепва се с едно болтче 8 мм към блока до колекторната тръба.
    ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
    ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

eh4ev07 написа:
      Да сменя се но ако не е изгнила може да смениш само О пръстена които е там закрепва се с едно болтче 8 мм към блока до колекторната тръба.
      Може ли малко по подробно защото ми изглежда, че тръбата е пресована за блока. Как е закрепена, не виждам как да го сложа този О пръстен?

Коментар

Добре по подробно- 1. източваш антифриза 2. отвиваш скобата и махаш водното съединение 3. намираш болтчето което държи ухото на тръбата към блока и го отвиваш 4. издърпваш тръбата от блока в посока към кутията 5. оглеждаш тръбата и ако има язви от ръжда - в казана и отиваш до магазина за нова! ако няма язви почистваш я и до магазина за О пръстен 6. почистваш добре мястото където влиза в блока (препоръчвам намазване с силикон)7. напъхваш я обратно и я стягаш с болтчето 8. слагаш водното съединение и наливаш антифриза 9. ОБЕЗВЪЗДУШАВАШ!
        ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
        ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

[quote="eh4ev07"]Добре по подробно- 1. източваш антифриза 2. отвиваш скобата и махаш водното съединение 3. намираш болтчето което държи ухото на тръбата към блока и го отвиваш 4. издърпваш тръбата от блока в посока към кутията 5. оглеждаш тръбата и ако има язви от ръжда - в казана и отиваш до магазина за нова! ако няма язви почистваш я и до магазина за О пръстен 6. почистваш добре мястото където влиза в блока (препоръчвам намазване с силикон)7. напъхваш я обратно и я стягаш с болтчето 8. слагаш водното съединение и наливаш антифриза 9. ОБЕЗВЪЗДУШАВАШ![/quoteМного съм ти благодарен и задължен колега, но проблема при мен е , че нямам точка "3" . Незнам дали ще повярваш, но огледах и опипах много внимателно при мен няма ухо нито скоба, нито болче, нито дупка за болче тръбата просто влиза в блока и нищо не я държи изглежда ми набита. Там е проблема незнам как е захваната за блока ???

Коментар

Колега гледаш на грешното място!!! ухото за болтчето е на другия край на тръбата (зад ауспуха) и е 8 мм (за ключ 13 фабрично)
            ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
            ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

eh4ev07 написа:
              Колега гледаш на грешното място!!! ухото за болтчето е на другия край на тръбата (зад ауспуха) и е 8 мм (за ключ 13 фабрично)
              О.К. още веднъж ти благодаря.

Коментар

Working...
              X