Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на антифриза и обезвъздушаване 1.9 JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на антифриза и обезвъздушаване 1.9 JTD

Интересува ме как става смяната на Stilo MW 1.9 JTD и дали системата се обезвъздушава сама. Предполагам, че щом имам такъв маркуч на казанчето, значи че се обезвъздушава сама, доколкото разбрах.
    Прикачени файлове
    Fiat Stilo 1.9 JTD 115hp MultiWagon 2004
    Lada 2105 1.3 60hp 1990 :D

Колега принципно трябва да имаш 2 побки на радиатора отгоре и още 2 на маркучите към питата на парното.А колкото до това дали се обезвъздушава сама .... Един господ, стари баби и модернаторите знаят
    AUDI 1.8 20V TURBO
    ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

Коментар

Не съм със Стило, но моята НИКОГА не съм я обезвъздушавал, въпреки, че съм точил антифриза поне десет пъти. Не съм имал никакви проблеми.
      Alfa 159 SW 2.4 Ti
      Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
      "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Обезвъздушава се! Доколкото си спомням, има 2 пробки за източване/объзвъздушаване - едната е на радиатора, другата на маркуч, който тръгва от термостата в посока купето. На снимката съм ти маркирал приблизителните посоки.Добавено: Мисля, че в E-Learn-а за Стило процедурата я имаше описана подробно.
        Прикачени файлове
        ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Успех в начинанието !Аз знам само един начин, да разкачиш най-ниския маркуч, т.е. долния към радиатора.Няма пробки, утрепал съм се да ги търся, няма ги и това е .....Следователно и сама се обезвъздушава.в Елърн има процедурата за 1.6, там има пробки, при мен няма ....
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ами ако не забравя, ще снимам пробките. Не ми се струва особено логично за 1.6 да е необходима толкова подробно описана последователност на източване и пълнене на системата, а пък за 1.9 - наливаш, палиш и караш! :D

Коментар

Еми .... нямам пробки аз, факт
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Ето обещаните снимки!
                Прикачени файлове

Коментар

Отивам да видя пак ....
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Извинявам се, че така се забавих ще погледна днес или утре, когато имам време, просто нямам време кога да седна на PC или с колата да се занимавам тези дни. Благодаря ви за подробните отговори и аз ще погледна от снимките местата. Намерих си тук в Асеновград Paraflu сините консервички, ако някой нещо не може да си намери, а иска имаго в един магазин до нас, а аз се счупих да търся в Пловдив. Момчето ги продава 12лв./1л. даже ми каза, че като ще взимам повече може и 10лв. да ми легне понеже сме познати. Поздрави

Коментар

Да и аз ги имам тези 2 пробки както при Pecho.

Коментар

Working...
                      X