Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1.6 '97-прегрява, парното не работи, перката не работи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво 1.6 '97-прегрява, парното не работи, перката не работи

Здравейте колеги, имам няколко въпросчета и се надявам някои по-компетентни от мен да могат да ми отговорят. Имам проблем с колата. Браво 1.6 97год. Въпросната кола прегрява постоянно, като до достигане на екстремалните температури й трябва съвсем малко време. Първоначално предполагах, че системата не е обезвъздушена хубаво при слагането на антифриз, но уви пак ми прегрява. Перката не се пуска и най-интересното за мен е, че парното не работи. Когато то се пусне и колата спира да прегрява. Консултирах се с майстор и той ми каза, че щом парното не работи не е термостат, притеснявам се да не е гарнитура на главата. Надявам се някой да знае точно какъв може да е проблемът. Ако имам сериозен проблем с мотора ме навяват мисли за двигател от Купе, но не знам дали са напълно съвместими. Предварително благодаря за отговорите.1.7. Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описателно. Примери за лоши заглавия са: Помогнете ми, Заклещих се, Имам проблем, HELP: PROBLEM, ПОМОООЩ!!!!!!, Molqvi kajete ......., nqkoi znae li... и т.н. Пример за добри заглавия са: Проблем: Не мога да си отключа Tipo-то, Въпрос: как да си рестартирам ECU-то на Stilo-то, Link: Tipo/Tempra Workshop manual, RQ: DVD ePER Tipo и т.н. Редактирано заглавие.
    And suddenly I realised that I was no longer driving the car consciously.
    I was driving it by a kind of instinct, I was in a different dimension...

Е как хем парното не ти работи а когато го пуснеш не ти прегрява. радиатора на парното няма клапа както при пунто. дори и лятото радиатора си е пълен с топла вода и само клапите за контрол на потока на въздха спират топлината към купето. Ако не ти работи радиатора то няма как да влияе на температурата на мотора. Ако ти е изгоряла гарнитурата то компресията от цилиндрите ще се предава в охладителната система и ще надува маркучите доста. Според мен имаш въздушна възглавница и тя пречи на охладителната течност да се движи. Затова нямаш и парно
    Fiat Croma 1.9 JTD '06 150hp
    Ex. Fiat Bravo SX 1.4 12v '97

Коментар

Може и термостата да е, ако затваря или не затваря(не съм сигурен кое точно беше) малкия кръг на циркулация , тогава започваше да прегрява колата.
      93' BMW E36 M40B16 - "калпазанин по пътя"
      00' Fiat Bravo JTD 105 SX "SS.Steel/Trofeo" - Ръмжи и бега! (вече на бащата)
      * * * * * * * * * * * * * *
      Стигат ли ти парите, значи не ти стига въображението!!

Коментар

Погледни букста на перката да не се е откачила,на мен есента след екстремно каране в продължение на десетина километра загря като за втора степен на перката,но не се включи,като погледнах незнайно как се е счупила щипката на буксата(може и да е била счупена) и се извадила и за това ми позагря.Отвори разширителния съд докато работи колата и давай газ ако надува течността ще прави балончета и ще започне да се надига в съда.Това,че нямаш парно го разбирам като "духа само студено" това може да е и от термостат,но трябва да е залепнал на отворено положение(тогава няма да загрява до нормалното положение)ако е залепнал на затворено полежение и ти върти само малкия кръг може да загрява,но в повечето случаи термостатите залепват на отворено положение.
        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

или температурния датчик на радиатора , който включва перката , често се скапват , щом загрява а не се включва перката .
          Fiat Bravo 103 1996

Коментар

кола

Тук има няколко неща перката не включва е- датчик или кабели ,Релеокъси датчика за кратко да видиш дали перката ще включи парното не се разбра не включва перката ли или се включа ама е студено ако не включва е - букси или реостат за степени и смени майстора .
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Термостат. Имах същиq проблем на пунтото.

Коментар

кола

Ако е термостат може като начало да го отвори и да го провери иначе май беше скъп
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Ако нямаш и парно, значи е водна помпа. Ако е термостата, ще имаш парно.
                  Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
                  Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Обезвъздуши си хубаво системата като отвориш пробката на радиатора(и оставиш капачката развита на разширителния съд) и непрекъснато стискаи долния маркуч(които влиза в радиатора наи долу).Малко ще те болят ръцете после но това е сигурния начин.Ако не е обезвъздушена хубаво датчика няма да ти включи изобщо перката(е стига да е здрав де)и ще ти прегрява колата.Това се прави на запален двигател и наи вече с ръкавици.Пробваи преди да купуваш каквито и да е датчици и др.Когато загрее колата,стискаики долния маркуч трябва да усещаш как загрява маркуча.И си наблюдаваи стрелката вътре да не я прегрееш.Надявам се да съм ти бил полезен. :D
                    FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

Re: Браво 1.6 ’97-прегрява, парното не работи, перката не ра

BobbyDimov написа:
                      Здравейте колеги, Въпросната кола прегрява постоянно, като до достигане на екстремалните температури й трябва съвсем малко време.
                      колега, като запалиш колата, виж дали в казанчето за антифриза постъпва течност, ако от тънкото маркуче не влиза нищо, значи не ти работи водната помпа, другият вариант е умрял термостат, но щом нямаш парно аз залагам на водна помпа

Коментар

Толкова много мнения и все различни. :D Да обясня по-простичко, просто като пусна парното и духа студено, а перката въобще не се пуска. Буксата на перката я правих преди 1-2 седмици, а в казанчето постъпва вода, което според мен не е водна помпа. Консултирах се отново с майстор и той каза, че 99% е гарнитурата на главата. От там влиза въздух в системата и поради тази причина парното не работи. Системата я обезвъздуших два пъти за два дена, защото и аз си помислих, че не е обезвъздушена хубаво. То така само с догадки няма да стане, но просто финансовото съсътояние не ми позволява да я оставя в сервиза.

Коментар

Браво 1.6 ’97-прегрява, парното не работи, перката не работи

Ако е гарнитурата на главата на цилиндрите , то трябва маслото да се е смесило с вода ( IMHO ).
                          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

BobbyDimov написа:
                            Толкова много мнения и все различни. :D Да обясня по-простичко, просто като пусна парното и духа студено, а перката въобще не се пуска. Буксата на перката я правих преди 1-2 седмици, а в казанчето постъпва вода, което според мен не е водна помпа. Консултирах се отново с майстор и той каза, че 99% е гарнитурата на главата. От там влиза въздух в системата и поради тази причина парното не работи. Системата я обезвъздуших два пъти за два дена, защото и аз си помислих, че не е обезвъздушена хубаво. То така само с догадки няма да стане, но просто финансовото съсътояние не ми позволява да я оставя в сервиза.
                            1. Като вдигне градуси, и двата маркуча на радиатора ли са топли?2.като обезвъздушиш, парното грее ли?3. Надува ли ти маркучите?4. Имаш ли газова уредба?...................................При духната гарнитура не е задължително да пострада маслото.
                            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

След второто обезвъздушаване всичко си беше нормално. Но на другата сутрин след, като запалих колата нямах парно, на газ въобще не вървеше, дори не можех да тръгна, и изхвърля антифриза.

Коментар

Working...
                              X