Здравейте колеги,имам проблем с бравото и се надявам,на съвети къде да търся проблема.Най-на кратко,Като карам извън града стрелката която показва температурата на двигателя пада с 3 чертички под средата.В града е почти обратно с 2-3 над средата,след което се включва перката и долу горе закрепва средата до следващия светофар.Значи като най логично смених термостата,забелязах,че перката включва директно на втора скорост,оправих и това,но промяна няма почти никаква.Само дето вместо на 3 чертички над средата се включва на първа скорост на 1-2 чертички
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с температурата на фиат браво 1.4
Collapse
X
-
Странно и на мен със нов термостат BEHR ми пада 2 чертички под средата на междуградско,сега в това време когато е по-студено нормално ли е?В града е точно по средата.Fiat 1.4 12V
Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
Да си втори значи да си първи сред загубилите.
Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене
Коментар
-
Моя двигател е 1.6 и никога не ми стои на средата,ако карам извън града стрелката се държи на 1 или 2 чертички под средата,ако карам в града когато загрее стои на 1 чертичка над средата винаги е така откакто съм купил колата.Също така закрих дупката на капака за охлаждането и след това се държи по същия начин:Прикачени файловеAlfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp
Коментар
-
Re: проблем с температурата на фиат браво 1.4
signala написа:Здравейте колеги,имам проблем с бравото и се надявам,на съвети къде да търся проблема.Най-на кратко,Като карам извън града стрелката която показва температурата на двигателя пада с 3 чертички под средата.В града е почти обратно с 2-3 над средата,след което се включва перката и долу горе закрепва средата до следващия светофар.Значи като най логично смених термостата,забелязах,че перката включва директно на втора скорост,оправих и това,но промяна няма почти никаква.Само дето вместо на 3 чертички над средата се включва на първа скорост на 1-2 чертички
Коментар
-
Re: проблем с температурата на фиат браво 1.4
signala написа:Здравейте колеги,имам проблем с бравото и се надявам,на съвети къде да търся проблема.Най-на кратко,Като карам извън града стрелката която показва температурата на двигателя пада с 3 чертички под средата.В града е почти обратно с 2-3 над средата,след което се включва перката и долу горе закрепва средата до следващия светофар.Значи като най логично смених термостата,забелязах,че перката включва директно на втора скорост,оправих и това,но промяна няма почти никаква.Само дето вместо на 3 чертички над средата се включва на първа скорост на 1-2 чертичкиPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Не ми се изреждат марки и модели, но съм карал доста служебни и на приятели, без софтуерна намеса на стрелката. Не са се държали така, наистина обаче си флуктоират. Освен това, до колкото знам софтуера не пипа стрелката между 87 - 95гр. Специално при пандата отместването на стрелката е през 2гр и си личи съвсем ясно. Искам да кажа, че такава огромна промяна, за мен е недопустима и има нещо което не е наред. Не съм карал такава кола, но такъв температурен режим е гаден. А пък ако производителя я е оставил така(в което се съмнявам), аз не бих искал да съм собственик на такъв автомобил. Нито разхода ще му е нормален, нито ....................Абе мотора трябва да е добре термостатиран. Няма начин да мърда между 70 и 100гр. Това си е мое мнение. Колегата да си кара както иска, това е просто съвет. Аз лично няма да оставя нещата така.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
моето браво след 70 оС не мърда стрелкатастои точно по средатадо 95 оС със сигурност продължава стои тамобаче тук говорим за друга коларазграфяването на скалата не е равномернот.е. едно деление в началото на скалата като абсолютна стойност не е нарвна на едно деление около средата на скалататам където стои стрелката извънградско е около 85 оСа там където се вкюлчва първата степен са около 95 оСработи абсолютно нормалнокато естествено тези стойности не са абсолютно точни
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар