Здравейте колеги,от няколко дни съм горд собственик на Брава 1,2-1998г.Имам следния проблем с климатроника:когато мина през неравност или пък леко чукна по таблото,силата на духане на вентилатора се променя.Има моменти в които потенциометъра за силата на духане е на позиция нула-т.е. изключен климатроник,и като чукна по таблото и вентилатора се включва,после спира,пак почва,въобще неконтролируема дейност на системата.Представете си като мина през полегнал полицай и започва да духа,а пък копчето е на нула .Инъче връткта се върти нормално с ясно дефинирани позиции,но не винаги позицията отговаря на силата-например на позиция 3 духа по-слабо от 1.Веднъж ми изписа Error Cl.Изнервих се вече-днес пък не можах да включа духането въобще-работеше само на функция макс деф.После пак проработи,но все така неконтролируемо.Ако някой е имал сходен проблем,моля да ми помогне,като сподели своя опит в тази одисея.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с климатроника на брава 1,2,16в
Collapse
X
-
Майката му е в сваляне и почистване на тази врътка, която се грижи за степените. Наскоро правих опити да разглобя на една Брава с 1.8, 96-та г., но там определено трябваше да се разглоби всичко из основи. На 1.2 вместо жило за топъл/студен въздух - има клапа и електромотор, така че вероятно е по-лесно. Та тази врътка просто конткатува където и когато си иска, затова така ти прави. Иска си почистване.
-
durex_a написа:На печелившите за разглобяването честито дет са вика :D. Само не знам що и аз се чувствам леко печеливш :D:D хахахаFiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
tipo33 написа:durex_a написа:На печелившите за разглобяването честито дет са вика :D. Само не знам що и аз се чувствам леко печеливш :D:D хахаха
Коментар
-
durex_a написа:tipo33 написа:durex_a написа:На печелившите за разглобяването честито дет са вика :D. Само не знам що и аз се чувствам леко печеливш :D:D хахахаFiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
Такаа,да си ъпдейтна тематаа.След почистването на потенциометъра всичко беше наред за три месеца и сега пак е същата работа,вратата да тракна и започва да духа вентилатора на парното,пък врътката е на положение нула.Направо съм разочарован.Май пак ще отварям тази гадория.Да питам смазката вътре в потенциометъра каква трябва да е,защото предния път я забърсах и си мисля да не е от това че е останал на сухо и нещо да се е окислил.Fiat Brava 1.2,16в
Коментар
-
tipo33 написа:Такаа,да си ъпдейтна тематаа.След почистването на потенциометъра всичко беше наред за три месеца и сега пак е същата работа,вратата да тракна и започва да духа вентилатора на парното,пък врътката е на положение нула.Направо съм разочарован.Май пак ще отварям тази гадория.Да питам смазката вътре в потенциометъра каква трябва да е,защото предния път я забърсах и си мисля да не е от това че е останал на сухо и нещо да се е окислил.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар