Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с климатроника на брава 1,2,16в

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с климатроника на брава 1,2,16в

Здравейте колеги,от няколко дни съм горд собственик на Брава 1,2-1998г.Имам следния проблем с климатроника:когато мина през неравност или пък леко чукна по таблото,силата на духане на вентилатора се променя.Има моменти в които потенциометъра за силата на духане е на позиция нула-т.е. изключен климатроник,и като чукна по таблото и вентилатора се включва,после спира,пак почва,въобще неконтролируема дейност на системата.Представете си като мина през полегнал полицай и започва да духа,а пък копчето е на нула .Инъче връткта се върти нормално с ясно дефинирани позиции,но не винаги позицията отговаря на силата-например на позиция 3 духа по-слабо от 1.Веднъж ми изписа Error Cl.Изнервих се вече-днес пък не можах да включа духането въобще-работеше само на функция макс деф.После пак проработи,но все така неконтролируемо.Ако някой е имал сходен проблем,моля да ми помогне,като сподели своя опит в тази одисея.
    Fiat Brava 1.2,16в

Майката му е в сваляне и почистване на тази врътка, която се грижи за степените. Наскоро правих опити да разглобя на една Брава с 1.8, 96-та г., но там определено трябваше да се разглоби всичко из основи. На 1.2 вместо жило за топъл/студен въздух - има клапа и електромотор, така че вероятно е по-лесно. Та тази врътка просто конткатува където и когато си иска, затова така ти прави. Иска си почистване.

Коментар

На печелившите за разглобяването честито дет са вика :D. Само не знам що и аз се чувствам леко печеливш :D:D хахаха

Коментар

durex_a написа:
        На печелившите за разглобяването честито дет са вика :D. Само не знам що и аз се чувствам леко печеливш :D:D хахаха
        Е наистина печелиш-ще ми купуваш ново жило колега.Иначе,след разглобяването и почистването,нещата се оправиха и сега няма проблем от такова естество...сега проблема е че колегата реши да се направи на истински българин и скъса бронята на жилото на клапата за посока на въздушния поток .Сега може да духа само от отворите до стъклото и на макс деф.Ама аз съм си виновен,защото трябваше да постъпя като вълка,дето сам си вършел работата и за това му бил дебел вратът.Ама нека да е жив и здрав,все пак не го е направил нарочно...може би...
        Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

tipo33 написа:
          durex_a написа:
          Е наистина печелиш-ще ми купуваш ново жило колега.Иначе,след разглобяването и почистването,нещата се оправиха и сега няма проблем от такова естество...сега проблема е че колегата реши да се направи на истински българин и скъса бронята на жилото на клапата за посока на въздушния поток .Сега може да духа само от отворите до стъклото и на макс деф.Ама аз съм си виновен,защото трябваше да постъпя като вълка,дето сам си вършел работата и за това му бил дебел вратът.Ама нека да е жив и здрав,все пак не го е направил нарочно...може би...
          Е, че и формулата си отърва заради мен ... и два картофа хвърли щото кучето ми ги облиза.. Ко да ти кажа прецаквация от всякъде! Нека не забравяме "налей бензин, ще запали". Ся ще видя колко ти струва жилото и тез дни щи го купя пък ти си го смени, че "да ти е дебел врата "вълчо""

Коментар

durex_a написа:
            tipo33 написа:
            durex_a написа:
            Е, че и формулата си отърва заради мен ... и два картофа хвърли щото кучето ми ги облиза.. Ко да ти кажа прецаквация от всякъде! Нека не забравяме "налей бензин, ще запали". Ся ще видя колко ти струва жилото и тез дни щи го купя пък ти си го смени, че "да ти е дебел врата "вълчо""
            Ади стига плака,мина ми вече ще го залепим и закрепим някак и парите за жилото ще ги изядем и изпием.Важното е че укротихме опърничавия климатик.Не че съм неблагодарен ама ме е яд че все има кво да и мисля на кочината и тъкмо мислех че климатроника съм го отметнал от списъкът на проблемите,ама той пак остана...
            Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

Такаа,да си ъпдейтна тематаа.След почистването на потенциометъра всичко беше наред за три месеца и сега пак е същата работа,вратата да тракна и започва да духа вентилатора на парното,пък врътката е на положение нула.Направо съм разочарован.Май пак ще отварям тази гадория.Да питам смазката вътре в потенциометъра каква трябва да е,защото предния път я забърсах и си мисля да не е от това че е останал на сухо и нещо да се е окислил.
              Fiat Brava 1.2,16в

Коментар

tipo33 написа:
                Такаа,да си ъпдейтна тематаа.След почистването на потенциометъра всичко беше наред за три месеца и сега пак е същата работа,вратата да тракна и започва да духа вентилатора на парното,пък врътката е на положение нула.Направо съм разочарован.Май пак ще отварям тази гадория.Да питам смазката вътре в потенциометъра каква трябва да е,защото предния път я забърсах и си мисля да не е от това че е останал на сухо и нещо да се е окислил.
                Колега и аз го имах този проблем.Почиствах го и т.н. и след време пакЕдин ден докато чаках в колата жена ми от работа, като я хванах врътката и в продължение на 4-5 минути ляво- дясно от край до край и вече 2 години нямам ядове

Коментар

Working...
                X