Здравейте колеги, искам да си сменя антифриза, но преди това искам да промия цялата охладителна система. Понеже изчетох доста и сега се чудя как да го направя, само с вода, с добавка за промиване на охладителни системи, с оцет? Ако го направя само с вода не знам дали ще бъде ефективно, ако използвам добавка за промиване според мен ще бъде най-ефективно, а и според доста мнения е така, но от друга страна е най-вероятно да се получат течове. За оцета също има доста мнения, доста са го използвали и доста са доволни, но го използват главно за промиване на радиаторите. Споделете Вие как сте си промивали охладителната система и с какво?Поздрави
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
С какво да промия охладителната система?
Collapse
X
-
nedialk00
примий два три пъти с вода като имаш мерак, и сипвай антифирза и имаи впредвид, че ще остане известно количество в системата(според мен около литър неможе да се източи) че миналата година се сещам как един колега беше безкрайно възмутен от някакъв антифриз, а не беше съобразил изобщо как го е разредил и му замръзнал на -10
-
Има едно добавка за промиване- Holts Speed Flush. Има я в метро, около 10 лв. Доста е добра обаче след нея обикновено ти трябва Radwelt за да спре да тече.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
ripper_pz написа:Е pakumba, то това какво означава, въобще да не го сменям? Така и така съм си го навил на пръста, така че мисля да направя една промивка с чиста вода и после да наливам новия антифриз.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Лятото като взех либрата беше със сменен с 2 ръка радиатор и при съответните условия ми загряваше, мих я на маркуч 1 цол, с налягане от помпа- демек доста сериозно като дебит и налягане, излязоха някакви парченца котлен камък, после промивах с оцет и меглио, ама голямо миене падна. Така или иначе проблема си остана и взех нов радиатор, а този го отворих да видя какво направих- ами нищо, парченцата котлен камък, които изкарах са били толкова нещастни, съвсем съм си губил времето- има ли такива замърсявания, никакъв смисъл от промивка. http://media.snimka.bg/9090/024434503-big.jpg?r=0Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар