Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Климатроник на Стило - някои клапи не работят

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Климатроник на Стило - някои клапи не работят

Здравейте!Да ви питам за следния проблем който имам.Значи имам стило 1.9 jtd и като се пусне климатика духа само на стъклото горе,всички други клапи седят затворени и не реагират.Казаха, че проблема е от някакво моторче което ги командва.Иначе си студи перфектно и няма ядове.Някой има ли на представа къде се намира това и евентуално как се ремонтира?Поздрави!Допълнено заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org

Мдаа, нека малко подгреем интереса към тази тема, защото и аз имам същия проблем. Ще го атакувам, но засега не съм имал време. Но все си е по-добре ако не откривам Америка.
    Lancia Thesis 2.4 20V LPG 2003 г.
    Peugeot 3008 1.6 HDI 120 2018 г.

Коментар

кола

Виж в епера там трябва да има http://eper.fiatforum.com/eper/navi?...D=1&GUI_LANG=3
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Забравих да уточня, че съм с климатроник, ако има разлика в задвижването.

Коментар

кола

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...166034като се разтвори малко около таблото може и да се види нещо
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Вчера разтворих малко, наваля ме като куче. Открих моторчета и зъбни предавки от лявата страна, намерих кое(и) от тях сменя(т) посоката на въздуха. Както предполагах, при натискане на бутоните на климатроника нищо не се движи. Обаче междувременно се чува един периодичен звук с честота около секунда. Свалих едното моторче и го свързах висящо във въздуха. Оказа се, че то през цялото време се върти на стъпки (оттам и този звук), мъчейки се нещо да се "намести". В резултат се е счупило зубното му колело... Нещо повече - звукът се чува и от другите моторчета, което ме навежда на мисълта, че вероятно получават постоянни сигнали да се двжат, т.е. може би проблемът е в самия блок за управление. С една дума - мазало. Сега наместих нещата ръчно да духат навсякъде, но това си е технология ИЖ Приемам съвети.

Коментар

Здравейте колеги аз също съм със Стило и на мен ми направи същия проблем не иска да обърне въздуха и да духа от централната конзола и в краката, духа само на стъклото, по тоно на централната онзола обръща но явно клапата не отваря и се чува един шум все едно въздуха се блъска в нещо и съвсем леко се усеща че минава въздух, а на краката въобще не се усеща нищо. Та въпроса ми е някой да знае от какво може да е?

Коментар

Е как от какво, нали за това е цялата тема - по една или друга причина не се отварят/затварят клапите.Опитай да видиш ще се получи ли ако пуснеш вентилатора на максимална скорост, при мен това помага да се отвори една (засега). А като се счупи оста на клапата (както е при някои от моите, ама други) тогава вече не знам...Аз пък нали съм с двузонов климатроник, та е голямо шоу - отдясно жега - отляво студ. Ама му хванах цаката с вентилатора

Коментар

Димо Генчев написа:
                  Е как от какво, нали за това е цялата тема - по една или друга причина не се отварят/затварят клапите.Опитай да видиш ще се получи ли ако пуснеш вентилатора на максимална скорост, при мен това помага да се отвори една (засега). А като се счупи оста на клапата (както е при някои от моите, ама други) тогава вече не знам...Аз пък нали съм с двузонов климатроник, та е голямо шоу - отдясно жега - отляво студ. Ама му хванах цаката с вентилатора
                  сега ако ми кажеш как се докопа до моторчетата и вътрешностите като цяло на климатроника. Аз преди няколко дни свалях централната конзола и от това което видях за да изкарам целия панел с перките и т.н. трябва да сваля цялото табло... та от къде го отвори това та си видя клапи и мотори?
                  Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                  BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                  BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Хм... и на мен ми е интересно как да се докопам до всичко. Ти пак добре, че си свалил централната конзола, аз нямам време и възможности, поне засега.На въпроса - единствено съм се заврял (буквално) от шофьорската страна, над педалите. Там видях три моторчета, съответно те въртят клапи. Изключих им буксите и дори ги свалих (доста трудно, еврейски звезди бяха, май). С ръка нагласих зъбните колелца да духа накъдето ми трябва чрез метода проба грешка, а именно за зимния сезон предимно нагоре към стъклото. Преди всичко трябва да свалиш една кора над педалите. Предстои ми да се разровя и отдясно, като за целта трябва да се свалят долните кори, един вид странични на барчето се падат. А всичко това е временно закрепване на положението...

Коментар

Аз пък нали съм с двузонов климатроник, та е голямо шоу - отдясно жега - отляво студ. Ама му хванах цаката с вентилатора [/quote]Аз съм със същия проблем, климатроник двузонов - отдясно топло, отляво студено. Вентилатора духа само на краката !!! След ходене при майстор и сваляне на половината табло - диагнозата:Фиата (този с климатроник) имал общо 4 моторчета: обръщане на посоката(горе/среда/долу), за топло/студено, за вътре/вънка, за ляво/дясно.На моя са заминали две моторчета (едното е изгоряло и са му счупени перките/зъбците), на другото само перките/зъбците които разбира се са пластмасови!!!Били на Bosch и нови струват около 250 лв/бр. Сега съм ги обърнал ръчно да духа топло долу в краката за зимата, но за лятото ще трябва да ги сменям.Някой ако знае по евтини моля да сподели от къде да поръчам, може и от чужбина. По моргите много рядко имат с климатроник - пък и дали са здрави?

Коментар

Аз съм със същия проблем, климатроник двузонов, колата е Stilo JTD 2004 машинките са на БОШ. При мен машинките са здрави но са счупени пластмасовите щифтове към клапите според мен от стареене на пластмасата/беше станала на прах/. Щифтовете се продават се отделно 27 лв бройката от Ауто Италия.

Коментар

При мен пък от всякъде духа, но откъм стъклото много слабо дори като съм настроил да духа само на прозореца, откъм краката и конзолата си духа нормално но зимата си трябва и откъм стъклото... и само да уточня, когато пусна само на стъклото и дам жега на перките се чува свистене
                          fiat stilo 1.9jtd 2003

Коментар

Може ли някой да ми каже къде се намира клапата която отговаря точно за топло и студено. На мен от лявата страна от тази есен започна да духа само студено а от дясно си е ОК. Определено не ми се иска да разглобявам всичко защото е голяма мъка...дайте съвет...ps.Дали ще може да се кара колата със свалена централа, че започна да ме озарява една идея за тази събота и неделя да разчекна всичко...но няма да успея за ден да я сваля и да я сложа..та поне седмица трябва да карам без нея...идеи?
                            Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                            BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                            BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
                              Може ли някой да ми каже къде се намира клапата която отговаря точно за топло и студено. На мен от лявата страна от тази есен започна да духа само студено а от дясно си е ОК. Определено не ми се иска да разглобявам всичко защото е голяма мъка...дайте съвет...
                              да рефрешна малко. същия проблем! съвети???
                              Stilo 1.9jtd
                              неудоволствието от ниското качество остава много по-дълго, от удоволствието от ниската цена

Коментар

Working...
                              X