Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

На 1,6 16V какво трябва да е налягането на климатика

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

На 1,6 16V какво трябва да е налягането на климатика

В системата с фреона какво трябва да е налягането когато е пълен? До колкото си спомням компресора няма да се включва ако това налягане падне, а в момента не ми тръгва климатика. Пълнил съм го два пъти - първо издържа 2 години, после се отстраниха течове и сега са минали 3 години от последното пълнене. Закачена на манометър има известно налягане вътре и се чудя дали е достатъчно налягането защото на пръв поглед не е изпуснал, а може да е изпуснал точно толкова, че да не сработва компресора за това търся информация под колко Бара спира да работи... или евентуално да търся другаде проблема ако не е заради налягането.
    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Малко извън темата ще дойде, но при мен с 220 грама фреон компресорът все още се включваше. Това е 3 пъти по-малко от номиналното количество. Ако при теб не работи от това - значи имаш още по-малко.

Коментар

трябва му поне 100гр зада тръгне компресора
      преди FIAT-BRAVO1.9JTD сега FIAT-MAREA1.8-16v

Коментар

мисля че под 1бар на ниската страна тази от която засмуква като падне по време на работа спира системата ,а иначе по време на покой може и да ти показва по голямо налягане все пак фреона е газ която се влиае от околната температура най добре отиди на майстор.

Коментар

Пресостата не пуска компресора под 2 бара. Или ако имаш 60грама тръгва но изключва и пак включва и така.
          Обичам си работата.

Коментар

На мен като ми зареждаха климатика и ми казаха че за година се губят от 100 до 150 грама фреон,което било нормално

Коментар

горе долу е така нормално е системата е полухерметична има меки връзки навсякъде нормално е 10%на година

Коментар

От начало мислех, че минимума е 9 или нагоре бара, но се оказа, че няма нужда от допълване. Моето налягане по манометър беше 7 бара, така че сигурно минимума е 2 бара за да върви. Открих електрически проблем в релетата вътре в колата зад жабката и го отстраних и климатика тръгна. Благодаря.
                Прикачени файлове
                Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

при работа на място никото ттрябва да е 2.5 бара някъде а високото 15-16
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Working...
                  X