Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Къде поставят климатици

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Къде поставят климатици

Искам да попитам къде поставят климатици?Става въпрос за Стило.И ако имате представа като цена колко е?
    Стило 1.9 jtd 2002

в завода
    Обичам си работата.

Коментар

поставят долу пред вашия блок като главно действащо лице си ти...купуваш си комплект климатик от същата кола запретваш ръкавите и почваш да отвиваш и завиваш болтове...аз минах по този път миналата година не е голяма философия....не слушай изказвания от типа на "купи си нова няма смисъл" ако си харесваш колицата си постави климатик ако ти прави проблеми я махай и си купи наистина друга с климатик
      Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Харесвам си я и то много А от къде да намеря за Стило?
        Стило 1.9 jtd 2002

Коментар

хаха от къде провери в аптеката може да имат...сега сериозно еми от морга е по скъпия вариант, даже ми предлагаха пред мене да свалят всичко срещу цена която не ме устройваше, после попаднах на оферта на колега от габрово, за 220 лева се разбрахме на другия ден запалих колата и тръгнах, проверих всичко ли има проверих дали щрака бобината на компресора при подава не 12в ток и си заминах...само искам да ти кажа че ако колата ти няма стандартно окабеляване тоест да имаш изведени букси под таблото не се плаши аз нямах също но понеже в Сливен никой от великите майстори не пожела да ми върже стандартните кабели и след като им теглих една майна си взех едно реле и едно копче и климатика духна, само че моя няма никакви защити нито против високо налягане, нито нищо съветвам те да не го правиш така ами както си му е реда...но аз съм си спокоен моята и в 40 градуса на вънка си работи и не изгърмява значи е наред...е наскоро изпусна от свръхналягане заради перката на радиатора която не беше за версия с климатик и след като я смених всичко си заспа...успех
          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

А кои ти го монтира?
            Стило 1.9 jtd 2002

Коментар

Поставяне климатик на пунто 1,2 75 кс.

Здравейте,Замислил съм да монтирам климатик на пунто 1,2 75 к.с -95 набор . Въпроса ми е следния: При положение че колата няма климатик управлението му при поставяне ще има ли връзка с компютъра на колата? Ако да? Дали това е фабрично предвидено или ако колата е била без климатик и се постави такъв то той няма да работи добре , защото не се управлява от компютъра на колата. Благодаря за отговорите предварително.
              Play Golf ,but not drive golf!!!
              Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
              C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

сам си монтирах всичко как кой ми го монтира...единственото което прави компютъра е да вдига оборотите със 100 оборота като се пусне климатика....тва го направих като подадох +12волта на крачето на компютъра което отговаря за климатика....но за всяко ECU е на различно краче....абе ако не знаете кво правите най добре не го правете...аз като го правих знаех какво правя и за момент не си казах "сега дали правя всичко както трябва, дали ще тръгне"
                Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

но преди това трябва свободно време и здраво четене из сервизните ръководства, хората са го описали много ясно...
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Какъв е пълния комплект от части от другата кола донор, който ми е необходим? До колкото знам е компресор, пресостат, радиатор, тръби, управлението вътре в колата, шайба за коляновия вал да се закрепи, евентуално ролка обтяжна , ремък и...... ако има нещо което изтървам моля допълнете! Много не ми е ясно как става самото охлаждане вътре, предполагам има охладител вътре в купето, той как се монтира, сваля ли се таблото?
                    Play Golf ,but not drive golf!!!
                    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
                    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Коментар

забрави филтър дехидратор, обикновено пресотата стои на него, кондензатор(преден радиатор), и радиаторчето вътре в купето по добре го вземи с цялата печка с радиаторчето с парното барабар така се улесняваш много - plug and play...ако нямаш пусната заводски инсталация за климатика няма да можеш да вържеш управлението...ще го направиш с реле и копче(вкл./изкл) и като бключиш копчето да тръгва компресора и перката на радиатора като управлението на компресора минава през пресостата....
                      Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Някой да не би да продава комплект за стило И ако знаете добър майстор да ми го постави
                        Стило 1.9 jtd 2002

Коментар

колега ти кое не разбра че майсторите взимат от 1500 лева нагоре...или ти си мазохист и искаш да наливаш пари в кола която утре недай си боже може да блъснеш и ще я хвърлиш....за да ти върши една кола работа и да ти оправдае парите трябва средствата вложени в нея да са по малко от себестойността й тя струва 3000 лева колата ти ше дадеш 2000 лева за климатик
                          Fiat Bravo 1.9 JTD 100

Коментар

Прав си колега
                            Стило 1.9 jtd 2002

Коментар

Working...
                            X