ами радиатора.... освен да го пипнеш далис е загрява равномерно. Имам стар радиатор от 1,6, който прокапваше. Колкото да си тестваш обаче ще свърши работа, ако става за твоята кола ще ти го дам да го сложиш и да караш с него да тестваш. маркучите одървят ли се като почне да загрява?
не, няма надуване в системата, а от 1,6 не става за моята, благодаря все пак за предложението
Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Не мога да преценя съвсем точно, но според мен е еднакро горещ навсякъде. Започвам да се замислям за дефектен термостат, макар и да е сменен преди 2 месеца.
Не мога да преценя съвсем точно, но според мен е еднакро горещ навсякъде. Започвам да се замислям за дефектен термостат, макар и да е сменен преди 2 месеца.
въпроса е горе-долу да е еднакво загрял, а не горе горещ, долу леден, в средата хладен....Гледай, имаш няколко варианта- задръстен вътре или вън радиатор, превъртаща водна помпа, недостатъчно отварящ термостат. Терсмотата направо го изкорми, ако не си потърси от някой колега стар неработещ и го изкорми него- аз така направих. След това сваляш радиатор и пълниш с гореща вода и пипаш- къде и кога се затопля, след това ти остава само водна помпа. Варианта с разни пукнатини в главата го изключвам засега
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Колега, аз имам стар термостат от двигател 1.8. Ако искаш може да го изкормим отвътре и да пробваш.
Дай координати да се чуем и разберем. Ще съм благодарен. Между другото при второто сваляне се заех по сериозно с радиатора и след яко клатушкане изпадна някаква кръгла пастмаса като капачка с някви надписи по нея ...голяма колкото 2 ст. ...дали не е правила мизерии тя??? Тази вечер ще зглобявам, че ми излезнаха и други ангажименти и утре-вдругиден ще тествам....
Пиши едно лично, ако проблемът продължава. Минаваш някоя вечер и ти давам термостата да пробваш.
В градски условия не откривам някакъв голям ефект, тези дни ще я изпъна на магистралата и ще видя как е. Радиатора беше супер мръсен вътре и след промивките затопляше еднакво навсякъде. След теста ще пиша и ако грижите продължават ще се възползвам от пробата с изкормения термостат.
Коментар