колеги трябва ми малко информация. Онзи ден си заредих климатика с фреон че не работеше хич. Тръгна си супер и до следващия ден започна да охлажда по-слабо. Пича каза, че не е изпуснала нищо или поне почти нищо, но ме увери, че радиатора на климатика е изгнил..!? Нещо което не бях чувал преди да се случва...? Та се опитва да ме убеди да го сменя. Зареди климатика с това зеленото фосфор ли е какво незнам и гледа дали свети някъде ама не се видя нищо...та номера на радиатора е този от снимката. Лошото е, че не намерих никъде в нета такъв освен на едно място за 210лв...?! Ако е толкова 100% няма да го сменям, а ще го тъпча с разни помии за запушване на дупки...Въпросите ми са следните:1. Нормално нещо ли е да ти изгние радиатора на климатика!?? Лично аз съм виждал пробит радиатор...ударен и пробит радиатор...много мръсен радиатор и такъв пълен с...ама изгнил досега не бях виждал и не бях чувал...освен да му изгният металните части за захващане по колата например...??2. Колко струва нов. За втора ръка няма да питам изобщо защото немисля, че е удачен вариант.3. Наистина очаквам отговори от някой който е компетентен по тази част, че хич не ми е момента да хвърлям пари наляво надясно особено едни 300-400лв за ремонт ще ми бутнат яко и почивка и всичко и жената ще ме гръмне....тя така и така ще ме гръме зашото иначе ще и е горещо в колата...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Радиатора на климатика е изгнил??.
Collapse
X
-
Ами ако е изгнил някъде ще се получи дупка и ще излиза фреон. Щом като го е гледал и не е видял от някъде да изтича значи няма дупка. Не бързай да хвърляш пари ами се консултирай на друго място. Ако наистина е изгнил нека да ти покажат къде е точно изгнилото. Компресорът вдига ли налягане и за колко време. Перката включва ли се. Въобще автоматиката по климатика работи ли нормално.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Цялата система беше заредена с фреон 2 дни. Не видях някъде да има изгнило лично аз затова се озадачих а съм си гледал колата и на канал за подобни неща. Компресора работи, перката на радиатора се включва и всичко е ОК. Просто постепенно ми се струва, че започва да охлажда по слабо...и мен ме озадачи този като каза, че почти нищо не бил изпуснал да не кажа нищо по неговите думи....пък радиатора бил изгнил и изпускал..?!Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Радиатора на климатика е изгнил??.
Пресостатът ( № 5 ) видя ли го как е ?Толкова проблеми произлизат от този датчик .Плевенчанинът е прав : Бухат фреон , гаче само това могат ...FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
И аз брах подобни ядове миналото лято. Два пъти пълних системата с фреон - два дни след зареждането работи и на третия няма фреон. "Майстора" не успя да намери от къде изтича - нямаше оцветяване никъде. Надувахме системата с въздух и цяла седмица не изпускаше налягането, а фреона изчезваше на третия ден.Смених майстора и той намери две места от където е изпускало. Едното беше тръбата между радиатора и филтъра на фреона. Смених я с втора употреба. Второто място беше на радиора - изглеждаше точно като изгнило. Имаше дупки от страни, до мястото където се захваща тръбата, идваща от компресора. Заварихме радиатора с аргон и досега няма проблеми.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар