Здравейте имам следния проблем. Преди известно време колата започна да прави проблеми с климатика, да съска , да губи фреон и т.н. Наскоро оба4е забелязах, че когато е пуснат климатика перката не завърта,а би трябвало доколкото зная, иначе се включва когато загрее, значи си работи.Някой може ли да каже къде да търся проблема и възможно ли е затова да губя фреон, тъй като когато ходих да го пълня и проверя казаха, че няма течове?!Колата е Браво 1.6 103к.с.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не работеща перка на климатика!?
Collapse
X
-
При мен не работеше първата степен, но при включване на климатика тръгваше втората. проблема с първата степен беше резистора . След подмяната му имам вече и първа степен, но при пускане на климатика ми се включва втората.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
veselin10 написа:При мен не работеше първата степен, но при включване на климатика тръгваше втората. проблема с първата степен беше резистора . След подмяната му имам вече и първа степен, но при пускане на климатика ми се включва втората.now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Коментар
-
dimmX написа:veselin10 написа:При мен не работеше първата степен, но при включване на климатика тръгваше втората. проблема с първата степен беше резистора . След подмяната му имам вече и първа степен, но при пускане на климатика ми се включва втората.Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Някой може ли да каже как трябва да работи въпросната перка при включен климатик? Паля, пускам климатика и чакам(на вдигнат капак и глава в перката), нищо! Първа и втора степен се включват когато достигне определени степени по скалата на темперетурата, а не както казва колегата dimmX по-горе селед 30-тина секунди и след това пак тръгват в зависимост от това колко е загряла! Трябва ли да работи перката постоянно докато работи климатика или не?Какъв друг може да е проблема?Не съм зареждал климатика, (на изпарения е , но компресора върти и качва обороти когато го пусна) защото за последните няколко месеца съм дал над 200 лева за пълнене и никакъв ефект!
Коментар
-
Сега се сещам да допълня още нещо. След смяната на резистора колата започна да загрява само до средата, а не както преди до две деления над и започва да се включва перката по-интензивно.След като се повтори това включване няколко пъти започва да вдига обороти и да се форсира двигателя сякаш прегрява колата,а стрелката на темперетурата седи около средата. Системата не е съвсем празна и компресота сработва, чува се съскане и не охлажда достатъчно, но все пак върти.Чува се някакво цъкване когато пусна климатика,отпред в двигателния отсег, но не мога да чуя от къде идва?!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар