Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с вентилатора на климатроника на Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с вентилатора на климатроника на Браво

Така, проблема се състои в това,че при някое по сериозно тръскане в някоя дупка и вентилатора на климатроника тръгва сам в режим "OFF"...... Някой има ли идея от какво може да е ?
    93' BMW E36 M40B16 - "калпазанин по пътя"
    00' Fiat Bravo JTD 105 SX "SS.Steel/Trofeo" - Ръмжи и бега! (вече на бащата)
    * * * * * * * * * * * * * *
    Стигат ли ти парите, значи не ти стига въображението!!

Може да е от зацапани контактни пластини на врътката. Оправя се чрез демонтаж и почистване.

Коментар

Благодаря колега. Другата седмица го захващам заедно с арматурното табло да им сменя и лампите без това....

Коментар

Добра идея. Вземи маркови лампи - Осрам, Филипс, ГЕ също може, но да не са някоя куче-марка. А през това време - ако ти се търси, имаше тема точно за този ремонт, ама не съм сигурен къде беше. simeon3000 я знае, ако прочете това - може да качи и линка към нея.

Коментар

Аз я открих темата , а колкото до лампите ще прегледам магазините за електроника.Имам въпрос за лампичките - Не е задължително да се сменят гнездата, нали? Защото открих само лампички Филипс , на по левче едната.

Коментар

и аз го имам същия проблем,но забелязвам,че се получава по-често като са ми включени фарвете и при врътката за винтелатора се нагряванай-вероятно от крушките.Колега сподели дали с чистене се оправя и аз да се захващам :D
            FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
            Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

Крушките, моито осветяват врътките за парно/клима са изкючително дебилно инженерно решение. Почти няма Фиат(поколение Браво/а/Мареа), при който цоклите им да не са пред разпад. А самата им смяна изисква толкова много разглобяване, че по-добре да се откажеш. Лично аз смятам, че не са изчислени правилно - прекалено силни са и материала не издържа. Загрява и самата врътка, която е своего рода многопозиционен ключ. Като прибавим и температурата на крушките и тази в цоклите им, нормално е да е топло в този участък.
              Fiat Marea 1.8i 16V
              Fiat Tipo 1.4i 8V
              Fiat Punto 1.6i 8V
              www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Working...
              X