Здравейте,колеги!До преди три дни климатика си работеше.Днес,обаче натискам копчето да го включа и ядец-изобщо не тръгва.Проверих де що се сетих за предпазители-здрави.Моля спецовете да си кажат думата/и не само те/,че от автоклиматици нищо не разбирам.Колата е Пунто 1.7ТД 96 год.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с климатика на Пунто
Collapse
X
-
Виж за кабела които стига до компресора на климатика и подай на него +12волта и виж дали ще се чуе едно щтракване и тогава дали охлажда. Ако не щтракне ти е прекъснала намотката на електромагнита ако щтрака но не охлажда в този случай или ти е изпуснал фреона или компресора имаш проблем.Обичам си работата.
-
Имам същото пунто, и почти същия проблем.Преди дни работеше нормално климатика, но след като я вкарах в бокса за смяна на съединител, сега като че ли въобще не се включва (не духа достатъчно студено) или имам чувството че е постоянно включено но поради липса на фреон въобще не духа студено.Специално при пунто 1,7 тд като се включи климатика поне при мен преди се усещаше натоварване на двигателя-оборотите падаха до 700 об/мин ама сега не падат, а колата сякаш е натоварена с климатика дори когато не е пуснат!!!.Незнам дали е съвпадение ама нямам идеа кво става!!!Fiat Punto 1,7 td
Skoda Octavia 2 1.9 PD DSG
Коментар
-
Не знам какво става,но напоследък съм много ангажиран и не съм предприемал нищо по въпроса.Колата я кара дъщеря ми и аз когато съм свободен-колата не е.Миналото лято пълниха климатика/купих я с току що сменен радиатор на парното/,сложиха и някакъв оцветител за евентуални течове.Две седмици след това ходих да проверят-всичко беше О.К.Климатика работеше през цялото лято без грешка.Тази година-не.Преди, както казваш,като го включа осезаемо се усеща натоварване на двигателя и леко падане на оборотите-сега нищо.За това пуснах и темата.Ще се ходи на сервиз явно.PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
-
Айди който отиде пръв да каже какво е, че май са ни едни и същи проблемите.Когато работеше климата не ти ли се струваше че по принцип е слаб.Незнам, аз като купих пунтака климатика уж беше тъкмо ревизиран, истудяваше, ама като чели не както на другите коли, трябваше и около 25 МИН, ДА ПОЧНЕ ДА ДУХА СТУД КАТО ХОРАТА.Fiat Punto 1,7 td
Коментар
-
Имате проблеми с климатиците,и аз карам пунто не е дизел бензинка е но 25 минути е шашкащо.Моя като щракна копчето и след 5 минути е фризер в колата кви са тея 25 минути ,след толкова го спирам щото вече става неприятно студено.И едно съветче от мене които ми препоръча маистора като пускате климата оставете прозорците за няколко минути свалени с цел по лесно да се охлади колата.
Коментар
-
Има значение и личното възприятие на всеки. На мен никога във Фиат не ми е стигал климатика. Все ми е топло. На много приятели с италианки, които силно хвалят климатиците си, съм се возил в колите и съм оставал разочарован. Днес си имах взимане-даване с едно дърто Ауди 100, е това е климатроник. При 32°С външна температура, гадта за по малко от 10 мин направи вътрешната 5°С, мерено с термометър на духалките(показание на дисплея - 14°С). Наистина ми стана студено.
Коментар
-
Утре ще ходя на климаджии и ще видим.....По принцип и аз оставям прозорците леко отворени докато не се усети климата.Вчера звънна един мераклия за пунтака и пита за климата,ще я оправят така и така, ако се бръкне 2900 лв ще я дам, ако ли не слагам система за олио и ми е доживот.........със всичките си магарии :DFiat Punto 1,7 td
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар