Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за климатика на Брава 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги, може ли нещо да се направи по въпроса за климатика?
    http://www.pljuvalnik.com
    Форумът за политически дискусии и теми. Изкажи свойто недоволство.

Фиат Брава 1.6 16 клапана 1998

Коментар

Термометърът с който мериш - надежден ли е, може ли да му се вярва? Да не е термодвойка от мултицет? Може да направиш контролен преглед в друг сервиз, ама потърси добър.

Коментар

thedon написа:
        Колеги, може ли нещо да се направи по въпроса за климатика?
        Климатика ти е наред. Не се занимавай излишно.

Коментар

Не ми е наред, може ли някой колега да го видии примерно? Меря със стаен теромемтър.

Коментар

Колега,климатика си е наред ако излезеш от града и покараш по дълго време ще разбереш че всичко си е наред.Днес направих експеримент в обедната почивка.Температурата на въздуха беше 34 градуса на сянка а колата беше на слънце.Запалих я пуснах климатика и отидох да се мия.след около 5 минути седнах в нея и сложих термометъра(прецизен дигитален термометър с които си мерим температурите по термоформовъчните машини) на средната духалка на таблото.Температурата там на отвотена клапа и на ниски обороти на колата около 750-800 показваше 8-9 градуса.Затворих клапата и температурата падна с 1 градус и се местеше в диапазон 7-8 градуса.Подадох газ и задържах около 2000 оборота и тогава температурата панда с още градус 6-7 което си е направо идеално за напечена кола на място.За информация климатика е зареждан преди 2 седмици,беше намалял фреона и тръгваше и спираше и не можеше на свали под 12 градуса като правеше такова голямо налягане че на старта му след спиране чак ремъка пребуксуваше върху шайбата.В събота ще пътувам за София и ще го пробам наистина как е но съм убеден че ще е добре.Колега, незнам какви са ти критерийте за студ в колата но по наблюдение от климатиците на служебните коли и от дома при външна температура над 30 градуса ,температура в колата под 22 си е студено,поне при мен е така.Климатика ти е добре,оправи си клапата ,тръгни на дълъг път и ще се убедиш че е така,в града не се получава чак толкова добро охлаждане при положение че колата е прегряла от слънцето и няма време да се охлади. Поздрави PS.Температурата е мерена на втора степен на вентилатора ако пусна на четвърта ще се вдигне по простата причина че за кратки време колата още не е достатъчно охладена и климатика не смогва да охлажда въздуха който преминава през него с по голяма скорост,това се получава след известно време когато купето се темперира.
            Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp

Коментар

На мен не ми работи клапата за затваряне на въздуха. Това дали е проблем?

Коментар

Категорично! Има разлика дали се опитваш да охладиш околния въздух, който постоянно е с температура >28 градуса и дали охлаждаш само въздуха в купето, който малко по малко изстива, и все по-лесно се охлажда. Значи все пак от онова, което описах преди няколко поста - има нещо, което не е изпълнено като условие.

Коментар

Working...
                X