Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какъв е този датчик ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какъв е този датчик ?

Здравейте колеги.Днес реших да си сменя температурния датчик който е на термостата.Взех си нов (18лв. на EPS, ограден в жълто) и започнах процедура по разглобяване и сменяване.И случайно догледах един датчик (ограден в червено) на маркуча от термостата посока куплунга с подгревните свещи за антифриза.Та възникна малъкия въпрос .... какъв е този датчик ?!?!? ... за да знам дали утре да зглобявам или да го сменя и него !!!!Благодаря.
    Прикачени файлове
    AUDI 1.8 20V TURBO
    ex - FiAT BRAVO 2.0 20V, 1.9 JTD ++, 1.8 16V+газ, Alfa Romeo 1.9 JTD

А преди да сложиш термустат от рено стария клапан махна ли го или стои вътре.
    FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Това трябва да ти е температурния датчик за системата на свещите в антифриза, а номерът 60657980 отговаря на маркуч от сглобката в Алфа Ромео. При мен е по друг начин и няма такъв датчик, по-точно има, но е на фланеца със свещите. При теб това май не е оригинално, или е?

Коментар

dani389 - стария термостат работи (до някаде) .... не затваря плътно и затова сложих последователно на него тоя от ренотоА относно ако те блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност .... мисля че НЕ :D :D :D :D Оги ... нямам идея какъв е датчика ... за какво служи ... а още по малко дали е оригинално изпълнение ... досега не бях обърнал внимание на тея маркучи назад от термостата .... и нямам никаква идея за какво става въпрос!принципно знаех за подгревните свещи ... но мислех че ги оправлява компютъра и като видях тоя датчик доста се зачудих за какво е ... и затова пуснах темата !!!!!!аааа ... и ако имаш възможност качи принципа на работа на този датчик, за да го тествам дали работи коректно и или евентуално да го сменям, така или иначе съм разчарковал колата !!
        AUDI 1.8 20V TURBO

Коментар

Еми принципът му на работа е че като се нагрее си променя съпротивлението и като си му подал 5 волта, той ти връща 4.5, примерно. Като всеки датчик за температура. Свещите ги управлява компютърът, и този датчик му казва колко е топла течността която отива към купето. Компютър за свещи и компютър за двигателя са два различни компютъра, независими един от друг.

Коментар

аааааааааааааааааааааа ..... е това вече не го знаех ... аз си мислех че един комп управлява всичко.
            AUDI 1.8 20V TURBO

Коментар

Ами тогава грешката в температурата идва от стария клапан защото от реното рабити но другият дори и да работи няма точно движение .
              FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

колега,а с какъв ключ отварте температурния датчик,защото аз пробвах с МНОГО вида и така и неуспях да завра че да захапе и сега новия датчик събира прах в шкафа :D :D :D
                Bravo 2.0 Multijet 165 2009

Коментар

Working...
                X