Колеги реших да пробвам климатика,духа студено,но има един много неприятен и дразнещ проблем,който искам да отстраня.Като пусна климатика и след няколко секунди ролката на компресора почва буквално да спира да се върти,ремъка започва да пищи и след 10-15 сек. пак се оправя (т.е. ролката пак се завърта).Но след още няколко секунди се повтаря същото.От какво може да е?Когато не съм пуснал климатика няма никакви проблеми с ролката на компресора.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с климатика-ролката затяга
Collapse
X
-
xtry написа:да колега,затяга ролката на самия компресор а не другите ролки.Наистина не ми добавиха масло,та има ли оправия ако му се добави сега масло и се зареди както трябва или трябва да се сменя целия компресор ?FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
-
Ако не се лъжа миналата година ти казах че така ще стане ако не греша, помня че колегата беше от Ловеч. Пиши го заминал компресора вътре е алуминий и задере ли край с него. Само да вметна как преди години си купих ван Еспеис от София и ми блокира компресора на климатика още по пътя към Плевен. Та някой "колега" от София ме цака с 200лв за друг компресор.Обичам си работата.
Коментар
-
Това не е първия няма и последния човек дето си скапва климатика заради това че било 20лв. Миналата година имах случай с един ван нов Нисан по същия начин зареден така от некъв спец дори не успях да изчистя стружките от системата постоянно излизаха докато се отказах. Аз работя с тази машина http://klimatici.hit.bg/autoklima1.htm и няма рекламации.Обичам си работата.
Коментар
-
Колега разбира се че искам да съм сигурен в климатика си,свалянето на компресора има ли някакви тънкости?Как се продухват стружките?Къде се намира този дехидратиращ филтър?Ще съм ти много благодарен ако мога да го поправя,ако не стане ще взема друг(2-ра ръка),но този път ще се пълни както си му е реда!1.6 16v Abarth
Коментар
-
xtry написа:Колега разбира се че искам да съм сигурен в климатика си,свалянето на компресора има ли някакви тънкости?Как се продухват стружките?Къде се намира този дехидратиращ филтър?Ще съм ти много благодарен ако мога да го поправя,ако не стане ще взема друг(2-ра ръка),но този път ще се пълни както си му е реда!
Коментар
-
xtry написа:Колега разбира се че искам да съм сигурен в климатика си,свалянето на компресора има ли някакви тънкости?Как се продухват стружките?Къде се намира този дехидратиращ филтър?Ще съм ти много благодарен ако мога да го поправя,ако не стане ще взема друг(2-ра ръка),но този път ще се пълни както си му е реда!FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар