Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с климатика-ролката затяга

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с климатика-ролката затяга

Колеги реших да пробвам климатика,духа студено,но има един много неприятен и дразнещ проблем,който искам да отстраня.Като пусна климатика и след няколко секунди ролката на компресора почва буквално да спира да се върти,ремъка започва да пищи и след 10-15 сек. пак се оправя (т.е. ролката пак се завърта).Но след още няколко секунди се повтаря същото.От какво може да е?Когато не съм пуснал климатика няма никакви проблеми с ролката на компресора.
    1.6 16v Abarth

Прецакана ролка?
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

По скоро ти затяга компресора и е твърде вероятно ако си зареждал климатика да не са ти добавили масло за R134 което е много вероятно като знам какви "колеги" се навъдиха.
      Обичам си работата.

Коментар

да колега,затяга ролката на самия компресор а не другите ролки.Наистина не ми добавиха масло,та има ли оправия ако му се добави сега масло и се зареди както трябва или трябва да се сменя целия компресор ?
        1.6 16v Abarth

Коментар

xtry написа:
          да колега,затяга ролката на самия компресор а не другите ролки.Наистина не ми добавиха масло,та има ли оправия ако му се добави сега масло и се зареди както трябва или трябва да се сменя целия компресор ?
          И при това положение не казвай че и пари си им дал.
          FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Ами колега като не съм на ясно че е трябвало да се сложи и масалце дадох мисля че 20лв. ми струваше.Най-интересното е че цяло лято миналата година нямаше ядове,а сега чак.Ако някой може да каже дали ще се оправи..да знам какво да правя
            1.6 16v Abarth

Коментар

Пак малко са ти взели ако сега се сложи незнам дали ще тръгне да работи като хората но преди да сложат масло аз не бих посегнал към копчето за включване.
              FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Ако не се лъжа миналата година ти казах че така ще стане ако не греша, помня че колегата беше от Ловеч. Пиши го заминал компресора вътре е алуминий и задере ли край с него. Само да вметна как преди години си купих ван Еспеис от София и ми блокира компресора на климатика още по пътя към Плевен. Та някой "колега" от София ме цака с 200лв за друг компресор.
                Обичам си работата.

Коментар

Сега в момента ако искаш да си напълно сигурен в климатика си, те чака сваляне на компресор, продухване на системата за стружки, смяна на дехидратиращ филтър, ремонт/смяна на компресор, нова зарядка на масло и фреон. Поне това се сещам на прима виста.

Коментар

Това не е първия няма и последния човек дето си скапва климатика заради това че било 20лв. Миналата година имах случай с един ван нов Нисан по същия начин зареден така от некъв спец дори не успях да изчистя стружките от системата постоянно излизаха докато се отказах. Аз работя с тази машина http://klimatici.hit.bg/autoklima1.htm и няма рекламации.
                    Обичам си работата.

Коментар

Колега разбира се че искам да съм сигурен в климатика си,свалянето на компресора има ли някакви тънкости?Как се продухват стружките?Къде се намира този дехидратиращ филтър?Ще съм ти много благодарен ако мога да го поправя,ако не стане ще взема друг(2-ра ръка),но този път ще се пълни както си му е реда!
                      1.6 16v Abarth

Коментар

xtry написа:
                        Колега разбира се че искам да съм сигурен в климатика си,свалянето на компресора има ли някакви тънкости?Как се продухват стружките?Къде се намира този дехидратиращ филтър?Ще съм ти много благодарен ако мога да го поправя,ако не стане ще взема друг(2-ра ръка),но този път ще се пълни както си му е реда!
                        За съжаление не съм компетентен по този въпрос и мога да споделя само каквото съм чувал от майстори. Мисля, че колегата писал след мен е многократно по-запознат и би ти дал полезни съвети какво да направиш.Според мен филтъра-дехидрататор се намира някъде в зоната около предния ляв калник и представлява метален цилиндър. Трябва да се смени, защото ако са тръгнали стружки, то той се е напълнил и е негоден. Продухването мисля, че го правят с въздух под налягане. Преди да предприемеш покупка на компресор втора ръка, избери си сервиз, в който да направят манипулацията. След като ти свалят компресора и продухат системата, ако не излезнат стружки може би няма да се наложи да си купуваш друг компресор, но както казах - не съм компетентен и се надявам Велев да сподели повече информация по въпроса.Поздрави

Коментар

xtry написа:
                          Вашите градове не са много далече аз натвое място щях да платя на колегата от форума поне ще знаеш че ще го прави както си му реда аче ще изгориш 10тина литра гориво майната му .

Коментар

Така е колега,ако колегата от Плевен каже че може да го направи няма какво да му мисля Пътя не е проблем,и без това всяка седмица сме там
                            1.6 16v Abarth

Коментар

Няма как да го оправя трябва да смениш компресора защото си е работа за авто сервиз и да си купиш филтър дехидратор. Дехидртора мога и аз да ти го сменя като ще продухаме с азот преди това.
                              Обичам си работата.

Коментар

Working...
                              X