Прегледах повечето теми за смяна на радиатора и се омотах с различните размери на тия О пръстени.Попаднах на три различни размера:16х2,517,12х2.6216х2,65Искам компетентно мнение на колега който ги е сменял и в последствие не е протекло,просълзило и тн.Не ми се ще заради едните пръстени да свалям няколко пъти радиатор.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Размер на "О" пръстени на радиатора за парното.
Collapse
X
-
Вземаш сваленото радиаторче и мериш на място. Моето 4 пъти го свалях, защото все сълзеше. Накрая сложих 2 пръстена и заспа.Конкретен размер немога да ти кажа, всичко беше на око."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
-
Мен да питаш никъде ги няма.И преди време имаше такава тема тук.След две сваляния на таблото на купе 1.8 стигнах до извода че ако радиаторчето не е оригинално ,магнеги марели , винаги ще тече понеже отливката на евтините на единия щуцер е опусната малко За мойта такива пръстени намарих в една селска кооперация от руски комбайн , А другия койго правих беше с старите и силикон на рейнц не е мраднал вече трета година :DNO PAIN NO GAIN fiat COUPE
Коментар
-
Относно пръстените, незнам дали ще се намерят подходящите някъде, че с това квадратно (правоъгълно) сечение... Колкото до това дали тече от самото радиаторче или от пръстените - при сваляне на една от малките кори от ляво или от дясно, лесно може да се достигне до най-долната част на кожуха на парното. Ако там има капчица или е влажно, то почти сигурно е, че радиаторчето си е заминало.Fiat Bravo 11'97
1.4 12V A/C
Коментар
-
Краси аз и вчера ти казах че такива пръстени с правоъгълно сечение силно се съмнявам да намериш, но ако все пак е от тях, сменяйки ги с други мажи здраво с силикон че иначе оправия няма.п.с. запознат си с миналогодишните ми тегоби.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
krasio_79bs написа:Ако е удобно сподели на ЛС къде да ги открия тия чудесии.Голямо обикаляне беше вчера.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
gamma написа:krasio_79bs написа:Ако е удобно сподели на ЛС къде да ги открия тия чудесии.Голямо обикаляне беше вчера.
Коментар
-
Намерих и най-трудният за намиране размер 17,12х2.62 Благодарности на колегата упътил ме към Вюрт.Попаднах на една мома която си разбира от работата и първите и и думи бяха "Метрични или цолови са пръстените?".Дадох и листа с размерите и на минутата получих ’цолови’ пръстени със същият размер.
Коментар
-
Намерих и трите размера.Първо се мъчих със 17,12х2.62 .Не успях да вкарам тръбите. .Сложих 16х2,5 и заспаха идеално.Другото което мога да споделя за смяната при Мареа е;принципът със Браво е сходен,но има въздухопроводи които пречат ужасно.Визирам тези които минават под подлакътникът и един който минава плътно до кутията на радиатора.Съвет към тези които на са сваляли клипсите на пластмасите под средната конзола.Свалят се по следният начин:
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар