Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нивото на антифриза намалява

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нивото на антифриза намалява

Здравейте колеги иамм следния въпрос.Преди време забелязах, че антифриза ми е под минимума. Долях и преди известно време забялязах, че пак е там. Отново долях и я следях колата.... интересно но в продължения на 20 дена каране в София нивото на антифриза не мръдна. В последствие миналата седмица пътувах извън градско и като се върнах (1-2 дена след това) забелязах, че нивото отново е под минимума! Долях пак и сега я следя от няколко дена но нивото си е наред поне за сега. Къде може да е проблема? Ще продължа да го следя да видя дали в градско ще се промени...

Не се шашкай толкова.И при мен е така.От както сам я взел доливам на месец по 100-150гр.И е нормално все пак темп.ти е 80-90градуса.Притеснявай се ако не виждаш антифриз в радиатора.

Коментар

Напротив Изобщо не е нормално. Проверете си капачките на казанчетата, а също и внимателен оглед на всички места, където може да се разглоби нещо от охладителната система. Също - проверете да не ви текат радиаторите на парното.

Коментар

Аз доливах по около 150гр на месец около 5- 6 месеца докато разбера, че радиаторчето на парното съвсем леко таи и няма как да го забележиш, защото е доста навътре. Разбира се единствено по потенето на стъклата и по мириза на антифриз като се пусне парното. Аз не смених радиатора, а му сипах една добавка за запушване на течове и вече от 3 месеца нивото не е мръднало.
        НЕ Е ВАЖНО КАКВА Е КОЛАТА, А КОЛКО Е ПРАЗНА ГЛАВАТА!!!

Коментар

В момена сам са добавка и сас нова капачка и пак ми губи по малко.Течове нямам никаде.

Коментар

В момена сам са добавка и сас нова капачка и пак ми губи по малко.Течове нямам никаде.Забравих да добавя че пада до определено ниво и не се променя.

Коментар

И при мен е нещо подобно но сега съм набелязъл една скоба и мисля,че е от нея ще видя в последствие как са нещата! Мерси за съветите

Коментар

anton4490 написа:
                В момена сам са добавка и сас нова капачка и пак ми губи по малко.Течове нямам никаде.Забравих да добавя че пада до определено ниво и не се променя.
                Ами точно това е проблемът ти, според мен. Новата капачка е за по-ниско налягане от предписаното, така част от антифриза намалява, и намалява докато стане достатъчно малко, че да не може да вдигне толкова налягане, което да избие през капачката. Ако капачката ти е нова от неизвестна марка и е за 0.7 бар, а колата ти е изчислена за 1.0 бар - твърде вероятно да е така.

Коментар

Точно така колега капачката ми е 0.7 бар.Предпочетох тази да отваря на по малко налягане.

Коментар

Колеги ето това маркуче май ще трябва да сменя като пипна на студен двигател и има сълзене леко.Въпроса ми е може ли някой да ми каже размера на маркуча ( Ф - размера) за да знам какво да купя. Става дума ако някой го е разглабял, сменял или нещо подобно!!!
                    Прикачени файлове

Коментар

И аз имам такъв проблем. Антифриза постоянно ми намалява.Проверих най долу под парното вътре- няма вид да е текло, само сух прах.Намотах вестник около капачката да видя да не изхвърля от там като загрее- сух си беше.Радиатора няма вид да тече, гледах го отвсякъде.Забелязах че нивото пада до 2-3 сантиметра под минимума и остава там. Обаче така доста по често се пуска перката ми се струва.Къде изчезва тая вода?
                      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                      FIAT БРАВО 1.2 16v
                      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
                        И аз имам такъв проблем. Антифриза постоянно ми намалява.Проверих най долу под парното вътре- няма вид да е текло, само сух прах.Намотах вестник около капачката да видя да не изхвърля от там като загрее- сух си беше.Радиатора няма вид да тече, гледах го отвсякъде.Забелязах че нивото пада до 2-3 сантиметра под минимума и остава там. Обаче така доста по често се пуска перката ми се струва.Къде изчезва тая вода?
                        И при мен е така,но спрях да се занмавам,доливам и карам.Това да ми е кусура.хиляда мнения,хиляда майстора,смяна на радиатори и кво ли нещеш и все така да го ева.Край- доливам и карам

Коментар

Re: Нивото на антифриза намалява

NOVA написа:
                          Здравейте колеги иамм следния въпрос.Преди време забелязах, че антифриза ми е под минимума. Долях и преди известно време забялязах, че пак е там. Отново долях и я следях колата.... интересно но в продължения на 20 дена каране в София нивото на антифриза не мръдна. В последствие миналата седмица пътувах извън градско и като се върнах (1-2 дена след това) забелязах, че нивото отново е под минимума! Долях пак и сега я следя от няколко дена но нивото си е наред поне за сега. Къде може да е проблема? Ще продължа да го следя да видя дали в градско ще се промени...

Коментар

Working...
                          X