Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с радиатор на типо

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с радиатор на типо

Здарвейте колеги.Проблема е следния - купих колата преди 3 месеца,предишния собственик каза че антифриза е ок и да не сменям.Обаче тъмно кафяв и мн гадно мирише,каза ми че преди е слагал добавка за радиатор и сиг от нея е станало така.Сега радиаторът ми протече ,някъде от гумените съединения (поне така предполагам) на пластмасата която е по радиатора.Течът не е мн голям,но все пак ме притеснява.Сложих добавка Holts ,но на нея пишеше препоръчително да се сложи преди това друга добавка на същата марка която да прочисти ръждата (която предпочетох да не купувам).Сложих добавката и след 60км някъде погледнах какво става в казанчето.Отгоре имаше мръсно кафява пяна (все едно пяна когато си почистваме сифоните).Въпросът ми е дали заради мръсната течност не е подейстъвала добавката , и как да си прочистя радиатора и казанчето (радиаторът е скачен със казанчето,не са поотделно).Не ми се сменя радиаторът с друг втора ръка,защото не се знае неговото дередже какв ще бъде.Пък 180лв за нов не ми се дава впредвид ,че е 1/5 от цената на колата.Дайте някакъв съвет моля ви ?Държа да отбележа ,че за 4000км откакто карам колата,не е прегрявала нито веднъж,доливъл съм 2л антифриз,но поне 1л е изтекъл когато съм отварял капачката на казанчето при загрял двигател.

Единствения съвет е да смениш радиатора. Добавките са временно решение. Все пак след като не искаш да взимаш нов, опитай да го залепиш. В София сигурно има сто фирми, занимаващи се с това. Гаранция обаче, че няма да избие от друго място няма. Обикновено точно това се получава след кратко време.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Working...
    X