Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Bravo JTD потене на стъклата,слабо парно

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Bravo JTD потене на стъклата,слабо парно

Здравеите колеги,някои от вас вече ме познават други не,привет на всички.Интересува ме на какво може да се дължи потенето на стъклата на бравото и слабото парно когато колата е на нормалната температура (тоест на средата).Каде седи филтъра на купето или на климатика незнам и аз,но знам че от този филтър се дължи това потене,и за парното знам че има някакво кранче което може да е запекло ли и аз незнам,надявам се да сте ме разбрали,със сигурност не съм разбрал нещо,но по компетентните да кажат как стоят нещата и как се оправят,колата е с климатроника,мерси Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org

колега филтърчето се намира отпред отдясно(под чистачките)като вдигнеш капака има едно малко пластмасово капаче на 2 рапидки, махаш го и отдолу е това което търсиша кранче няма ,караш фиат ,не москвичслед смяната на главата може да не сте обезвъздушили

Коментар

Сама се обезвъздушава. Никакво парно ли няма, поне хладко не духа ли? Има ли промяна, като промениш температурата?

Коментар

И аз имах този проблем от 2 години, духаше мн слабо парното, и даже лятото като пусна климатика, докато захлади купето минавах 10км. Четах и тарсих мн инф из нета но нищо секи вика да се смени филтара нз си кво, седнах и си свалих филтара и компресора който е за вкарване на ваздуха в купето, с компресора продухах едно хубаво и филтара и компр на колата, изчистих си ги и си ги монтирах, и след това ми се оправи сичко. И тогава разбрах какво е да се стоплям барзо, а не като преди
        Fiat PUNTO 1,9jtd+remap

Коментар

Значи при мене като пусна парното стъклата се потяха неимоверно много - след един час намерих къде е клапата външен/вътрешен въздух и я изкормих! Родих се! То беше удо и ужас .. задните стъкла ако возя 2-3 души направо течаха .. сега положението е перфектно! Вчера возих 4 души и 2 деца на минус 6 градуса за около 10 км. Никакъв проблем с изпотяването! Парното ми 80% а вентилатора на 2 - перфектно. Според мен не е от филтъра при тебе - предполагам се поти заради клапата а нямаш топлина заради радиаторче - задръстено.
          Fiat Stilo 1.9 Jtd 115 2003 MultiWagon

Коментар

като поработи,няма потене по това си мисля,че не е от филтъра а просто парното духа хладно при нормалната температура значи може и от радиатора да е..

Коментар

филтъра си беше запушен,но парното си духа хладно,каде седи това радиаторче да взема да го почистя..

Коментар

Там, където е пепелника, ама си представи една педя навътре в таблото, напред към двигателя.

Коментар

Тръгнеш ли да сваляш радиаторчето, горещо те съветвам - не го чисти, а направо го сменявай. Няма да съжаляваш. Всъщност като видиш за какво става дума, ще ме разбереш.
                  Fiat Marea 1.8i 16V
                  Fiat Tipo 1.4i 8V
                  Fiat Punto 1.6i 8V
                  www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

значи криво лево ще избутам още месец два пък другата зима,ако още съм с bravoto ще го сменявам.

Коментар

смених си филтъра на парното,кои много сериозно запушен,и всичко се оправи и потенето и почна колата да си има доста прилично парно.

Коментар

Знам, че повдигам заспала тема, но с търсачката стигнах до нея. ..... да, ползвам търсачката :D Днес, след прочитането на тази тема, реших и аз да погледна какво е положението с моя филтър.Разглабя се изключително лесно...Още не е тествано след смяната, но съм сигурен, че ще има разлика!
                        Прикачени файлове
                        Fiat Punto 75 SX - 1995, 4 врати

Коментар

Working...
                        X