Имам следния проблем: На ниски обороти нямам парно, като се движа духа топло, а като я оствя на обороти даже качва температурата и продължава да си духа студено...Чух 100 мнения и не знам какво да правя, дали е водна помпа или гарнитура, термостата ми е сменен миналата зима, карам само с антифриз...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с парното на марея 100тд
Collapse
X
-
Re: Проблем с парното на марея 100тд
saber1972 написа:Имам следния проблем: На ниски обороти нямам парно, като се движа духа топло, а като я оствя на обороти даже качва температурата и продължава да си духа студено...Чух 100 мнения и не знам какво да правя, дали е водна помпа или гарнитура, термостата ми е сменен миналата зима, карам само с антифриз...Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
-
Значи на 8-900 оборота парото духа студено, а температурата си е нормална-както обикновенно, а като кача над 2000 оборота топлото почва да духа загрява си нормално, но никога не е стигала средата стрелката ми по принцип си седи 1 деление под средата, трябва да е адска жега и да съм нагорнище с климатик и висока скорост за да стигне средата. Днес ми казаха, че радиатора на парното е задръстено-ще го сменя и ще пиша какво се е получило, но това нещо стана от раз-системата ми е обезвъздушена. Днес пробвах термостата работи си нормално щом се стопли радиатора, значи си отваря от началото си беше леден въпреки показанията на стрелката за топъл мотор, след това се стопли от горе на долу и т.н. както си му е реда...
Коментар
-
saber1972 написа:Значи на 8-900 оборота парото духа студено, а температурата си е нормална-както обикновенно, а като кача над 2000 оборота топлото почва да духа загрява си нормално, но никога не е стигала средата стрелката ми по принцип си седи 1 деление под средата, трябва да е адска жега и да съм нагорнище с климатик и висока скорост за да стигне средата. Днес ми казаха, че радиатора на парното е задръстено-ще го сменя и ще пиша какво се е получило, но това нещо стана от раз-системата ми е обезвъздушена. Днес пробвах термостата работи си нормално щом се стопли радиатора, значи си отваря от началото си беше леден въпреки показанията на стрелката за топъл мотор, след това се стопли от горе на долу и т.н. както си му е реда...Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Коментар
-
saber1972 написа:Нямам такива признаци, снощи ми изхвърли част то антифриза, но мисля, че то е от последния майстор-забравил да стегне капачката-долях обезвъздуших и готово! утре сменям радиаторчето и ще видим кво ще се получи!Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Коментар
-
Проблема се оказа в радиаторчето на парното, имало е много малка дупчица, през която е засмуквала въздух и в същото време е било задръстено, тествах колата цяла седмица и за сега няма проблеми! Пожелавам на всички съфорумници безпроблемно шофиране с възможно най-малко ремонти и много много здраве!
Коментар
-
saber1972 написа:Проблема се оказа в радиаторчето на парното, имало е много малка дупчица, през която е засмуквала въздух и в същото време е било задръстено, тествах колата цяла седмица и за сега няма проблеми! Пожелавам на всички съфорумници безпроблемно шофиране с възможно най-малко ремонти и много много здраве!Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар